Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen

‘Niets dan wat oorlog’: oudste filmscenario van Louis Paul Boon teruggevonden

In 1945, kort na de bevrijding, begon Louis Paul Boon met filmscripts te experimenteren. Van het allereerste van deze scenario’s, ‘Niets dan wat oorlog’ was de originele tekst zoek. Het Antwerps antiquariaat De Slegte biedt nu het originele typoscript van dit script, samen met andere handschriften, brieven en gesigneerde boeken, aan op de Mechelse Antiquarenbeurs.

Zelf films maken

De invloed van film op het werk van Louis Paul Boon kan men moeilijk overschatten, daarvan getuigen zijn romans. Minder bekend is het feit dat na de oorlog Boon zelf ook filmscenario’s begon te schrijven. Hij wilde toen ook zelf films maken. Al is dat er bij gebrek aan geld nooit van gekomen.

Oorspronkelijke tekst

Het oudste van deze scenario’s, ‘Niets dan wat oorlog’, was tot op heden enkel in een latere, door Boon herwerkte versie bekend. Van de oorspronkelijke tekst is nu het originele typoscript opgedoken. Het maakt deel uit van een Boon-collectie die het Antwerpse antiquariaat in haar nieuwste catalogus presenteert ter gelegenheid van de 28ste Internationale Antiquarenbeurs in Mechelen.

Een papieren versie van de catalogus met onder meer een uitgebreide beschrijving van het typoscript, is verkrijgbaar in het Antiquariaat Wapper 5 Antwerpen. Of digitaal te raadplegen op Catalogus 56 Antiquariaat

De Internationale Antiquarenbeurs in het Mechelse Cultuurcentrum loopt van vrijdag 6 t.e.m. zondag 8 december. Meer informatie www.antiquarenbeurs-mechelen.com