Doorgaan naar inhoud

Anton Wachterprijs 2024 naar Tiemen Hiemstra voor “W.”


24 Juni 2024

Tiemen Hiemstra heeft de Anton Wachterprijs 2024 gewonnen met zijn roman "W.". De prijs bekroont eens in de twee jaar het beste prozadebuut. “W.” is ook genomineerd voor het Beste Boek voor Jongeren 2024 en voor de Inktaap.

Volgens de jury van de Anton Wachterprijs is het boek van Tiemen Hiemstra "Een debuut dat zich kenmerkt door stilistische helderheid, zeggingskracht en compositorisch vermogen. De jury was vooral bijzonder geboeid en voelde zich aangesproken door Hiemstra's bijzondere, vanzelfsprekende talent waarmee hij iemands verdwijnen ook als een fascinerende zoektocht naar je eigen innerlijk weergeeft."

“W.” is de debuutroman van Tiemen Hiemstra, verscheen op 3 mei 2023. Het verhaal draait om de verdwijning van W., een mysterieuze figuur die een belangrijke rol speelt in het leven van de hoofdrolspeler, Olaf. De roman wisselt af tussen flashbacks naar de vriendschap tussen Olaf en W., en het heden waarin Olaf op zoek is naar zijn verdwenen vriend. Het boek is een coming-of-ageverhaal over vriendschap, verlies, en de zoektocht naar zingeving. De roman verkent thema's als filosofie, vrijheid, en de grenzen van de werkelijkheid.

Bekijk het winnende boek en die van de andere genomineerden voor de Anton Wachterprijs 2024 in ons aanbod met nieuwe en tweedehands boeken, e-Books en luisterboeken.