Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen

De Slegte Gent toont kunst tijdens ‘Hoet Te Voet’

In het kader van de wandelroute ‘Hoet te Voet’ heeft ons filiaal in Gent sinds kort kunst in de etalage ter herinnering aan de Gentse curator Jan Hoet (1936 – 2014). Deze tussenstop in de wandelroute bevat een deel van de nalatenschap van Hoet met meer dan 300 werken en hebbedingetjes. Voor deze gratis tentoonstelling kunt u tot eind november terecht in ons Gentse filiaal. 

Persoonlijk archief 

Na het overlijden van Jan Hoet in 2014 stootten zijn kinderen, tijdens het opruimen van het ouderlijke huis op verschillende hebbedingen die hun vader jarenlang had verzameld. Dat resulteerde in een heus archief dat ze begin dit jaar archiveerden. Toen Corona toesloeg en de lockdown alle activiteiten van zowel de Gentse middenstand als de volledige culturele sector volledig plat legde, redeneerden ze dat hun vader er alles aan zou hebben gedaan om “zijn Gent” te ondersteunen.

Jan is in Town

Kunstpaus Jan Hoet bracht kunst naar de mensen en als eerbetoon aan hun vader namen de kinderen contact op met de stad Gent om naar analogie van het vroegere Chambre d’Amis een tentoonstelling over zijn archief te tonen in de ganse stad. Het zaadje van "Hoet te voet" was geplant.

200 winkeletalages 

De familie heeft in samenwerking met de Stad Gent een zeer uitgebreide wandeling uitgestippeld langs 200 winkeletalages die samen meer dan 300 werken en hebbedingetjes tentoonstellen uit hun persoonlijk archief.  

Gratis tentoonstelling

Deze gratis tentoonstelling "Hoet Te Voet" loopt tot eind november in het Gentse stadscentrum en werd toegevoegd aan het project Walk Local, georganiseerd door Cultuur Gent, Visit en Puur Gent. 

Bekijk alle locaties van de wandelroute ‘Hoet te Voet’