Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen

Doe mee met de Maandrang Poëziewedstrijd in Mechelen

Op initiatief van het Vermeylenfonds en De Sprekende Ezels zal van 20 januari tot 9 februari het gloednieuwe poëziefestival Maandrang in de stad Mechelen het poëtisch verlangen aanwakkeren met mooie woorden, klinkende zinnen, optredens, filmvoorstellingen en tattoos.

Ook jij kan nog tot en met 31 december meedoen aan Maandrang en je zoetgevooisde verzen, gepeperde hartperikelen of je zangerige zielenroerselen indienen en je laten gaan in de lokroep van de zoete maan.

Ben je tussen de 1 en 111 jaar oud, dan kan je meedingen naar eeuwige roem en faam, onze grenzeloze liefde en bewondering, boekenpakketten en waardebonnen indien je ons het allermooiste gedicht aller tijden bezorgt over (poëtisch) verlangen!

Deelnemen doe je op https://azertyfactor.be/wedstrijd/maandrang.

Uit de inzendingen kiest de jury een favoriete gedicht én een favoriete versregel. Het winnende gedicht wordt gedrukt op een postkaart (3.000 ex.) en zal verspreid worden gedurende het festival. Daarnaast zal het verschijnen in De Nieuwe Gemeenschap (DNG), het tijdschrift van Vermeylenfonds. Het winnende vers wordt gedrukt op een bladwijzer (5.000 ex.) en verspreid in Antwerpen, Gent, Leuven en Mechelen via Boekhandel De Slegte.

Daarnaast zijn er ook boekenpaketten t.w.v. 75 euro te winnen en wordt de winna(a)r(es) uit om het podium te betreden op De Sprekende Ezels Mechelen op zaterdag 27 januari. Die dag vindt, verspreid over de stad Mechelen, de officieuze 12 uur van de Poëzie plaats van 10 tot 22u.

Bij Boekhandel De Slegte in Mechelen kun je die dag Literaire Tattoos laten zetten tussen 14u en 17u. Deze bijzonder goedgevulde dag wordt rond 19u extatisch afgesloten met een Sprekende Ezels deluxe editie in de Kuub, een soort van best-off met dolgedraaide comedy, beatboxen, paaldansen en vendelzwaaien erin gedraaid.

Bekijk het volledige programma van Maandrang