Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen

Johan Vanhecke en John Vervoort in gesprek over Tolkien

Johan Vanhecke ging zaterdag 22 oktober in gesprek met John Vervoort over zijn boek 'In de ban van Hobbits en Elfen'. Bekijk het verslag van een boeiende middag in ons filiaal in Antwerpen.

Magische wereld

In 1999 werd The Lord of the Rings (In de ban van de ring) in heel wat landen verkozen als belangrijkste boek van de 20ste eeuw. Sindsdien is Midden-aarde met zijn merkwaardige en toch zo herkenbare bewoners ook niet meer weg te branden van het film- en TV-scherm. De films brachten nieuwe lezers naar de magische wereld van J.R.R. Tolkien. Zestig jaar lang schreef deze creatieve professor uit Oxford verhalen over gevaarlijke queestes, interne twisten en moedige allianties, alles geplaatst binnen een minutieus uitgewerkte mythologie.

Boost in fantasy

Hoe komt zo’n professor ertoe zijn leven te wijden aan fictieve wezens als elfen en dwergen? Waar haalde hij zijn inspiratie vandaan? Waarom wist hij zoveel andere kunstenaars te inspireren en een marginaal literair genre als fantasy zo’n boost te geven? Hoe ontstonden er plots Tolkienverenigingen? En in hoeverre is Tolkiens werk een aanklacht tegen de manier waarop omgegaan wordt met natuur en milieu?

Op zaterdag 22 oktober gingen Johan Vanhecke en John Vervoort hierover in gesprek aan de hand van zijn boek 'In de ban van Hobbits en Elfen'. Daarna was er de mogelijkheid om een gesigneerd exemplaar te bemachtigen en een praatje te maken met de auteur. Speciaal voor de gelegenheid boden we ook een selectie boeken van en over Tolkien aan in onze winkel. Bekijk hier het gesprek.

Bestel het boek "In de ban van Hobbits en Elfen"