Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen

Kom naar het LOV-Festival, zaterdag 16 september in Mechelen

Na het succes van de vorige editie in 2022 organiseren de handelaars van de Onze-Lieve-Vrouwestraat in Mechelen dit jaar opnieuw het creatieve LOV-Festival. Denk aan cadeautjes, winacties, workshops, live muziek en nog zoveel meer. Boekhandel De Slegte Mechelen viert die dag mee feest! Bekijk ons programma en kom ook!

Programma:

10u30 Voorleesuurtje door Moeke met de Boeken
Moeke met de Boeken houdt een voorleesuurtje om 10u30 en om 13u30. Wie er vorig jaar bij was, weet dat Moeke met veel passie en plezier vertelt en kinderen meesleept in de mooiste, grappigste en pakkende verhalen. Trek je dansschoentjes aan want we lopen met plezier een rondje door de winkel!

Aansluitend stellen Eva Hadermann en Inge Nees hun boeken "Moemoe op de maan" en "Juf waar ben je" voor. Voor de kleinsten wordt er een leuke kleurplaat voorzien.Tijdens het eerste voorleesuurtje van Moeke met de Boeken, komt ook Inge Nees op bezoek. Juf Inge is helaas ongeneeslijk ziek en schreef samen met Eva Hadermann een pakkend verhaal waarmee ze kleuters leert om te gaan met verlies en verdriet. Illustraties werden voorzien door Jan Smets.

Het boek verschijnt begin oktober maar Juf Inge komt al graag voorlezen uit haar boek. Wil jij ook een exemplaar? Reserveren kan deze dag in de winkel. De opbrengst van dit boek gaat integraal naar goede doelen.

"Ik ben boos, ik heb verdriet,
Juf is heel erg ziek. Ik snap het niet.
Mijn troostpop ligt dicht tegen mij aan,
want juf heeft er enkele kusjes in gedaan."


Ook Eva Hadermann komt op bezoek tijdens het eerste voorleesuurtje van Moeke met de Boeken. Eva maakte vorig jaar haar debuut als schrijfster met het boek "Moemoe op de maan". Toen haar eigen grootmoeder stierf, inspireerden de woorden van haar zoontje haar om een troostend verhaal te maken over rouw en verlies. “Je moet niet wenen, mama. Moemoe is gewoon op de maan.”

Dit jaar schreef ze samen met Inge Nees en Jan Smets een 2de boek over het verwerken van verdriet bij kinderen: "Juf, waar ben je".13u30 Tweede voorleesuurtje door Moeke met de Boeken

Win een gratis fles Gouden Carolus Collector's edition 2023!
Elk jaar krijgt een kunstenaar de kans om zijn of haar creativiteit te uiten op de drie literfles van Gouden Carolus Classic, het collector’s item van Brouwerij Het Anker. Voor deze editie siert de fles een unieke illustratie van de Mechelse illustratrice Zinzi Moons, die zich graag laat inspireren door het alledaagse leven in haar Dijlestad. De illustratie toont het dagelijks leven van de Mechelaars. Een Mechelaar houdt van zijn thuisstad. Op zaterdag leiden alle Mechelse wegen naar de vroegmarkt: hier komt het Maneblusser-leven tot volle bloei, in al zijn geuren en kleuren.

Op 16 september wordt er 1 3L fles Gouden Carolus Collector's edition 2023 verloot onder alle klanten!

Doorlopend

Waag je kans met Yahtzee!
Wie heeft er niet al eens Yahtzee gespeeld, het klassieke dobbelspel van MB? De hoogste score kun je behalen door 5 dezelfde getallen te gooien. Hebben onze klanten geluk in de liefde of in het spel? We testen het uit op 16 september! Gooi 5 dezelfde getallen in 3 beurten en krijg €2,5 korting!

Grijp jij je kans? Succes!

Kom je ook? 

Je bent zaterdag 16 september van harte welkom in ons filiaal:
Boekhandel De Slegte Mechelen
Korenmarkt 9
2800 Mechelen