Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen

Lode Melis signeert “De Magie van John Dee” op 4 en 11 juni

Midden mei verschijnt het nieuwe boek van Lode Melis over de magie van John Dee, een veelzijdige 16de-eeuwse humanist. Het boek zal te verkrijgen zijn in onze filialen in Mechelen, Antwerpen, Leuven en Gent. Kom ook naar de signeersessies van Lode Melis in Mechelen en Antwerpen op 4 en 11 juni!

In de geschiedenisliteratuur duikt de naam John Dee regelmatig op als een randfiguur. Nochtans neemt hij een belangrijke plaats in door zijn bijdrage aan de wetenschap en de magie van zijn tijd. John Dee is ook een van de personages in 'Wildevrouw' van Jeroen Olyslaegers.

Renaissance denken

Op 26 maart 1609 stierf John Dee op tweeëntachtig-jarige leeftijd. Met deze veelzijdige humanist werd een hoofdstuk over wetenschap, filosofie, astronomie, geschiedkunde en alchemie afgesloten en bijgeschreven in de geschiedenis van de 16de eeuw. Onder zijn contacten treffen we bekende staatsmensen en wetenschappers aan. Onder anderen waren koningin Elizabeth, Gerard Mercator, Abraham Ortelius, Gemma Frisius en Guillaume Postel maar enkelen die belangrijke bijdragen leverden in de woelige en boeiende tijden van het renaissance denken. In zijn zoektocht naar de identiteit van deze 16de-eeuwse magiër vond auteur Lode Melis een schat aan informatie.

Breed tijdsbeeld

Melis geeft in dit boek niet alleen gestalte aan de levensloop van deze man maar schetst bovendien, aan de hand van talrijke kaderteksten, een breed tijdsbeeld waarin deze veelzijdige homo universalis leefde en werkte. Zo maken ondermeer bijdragen over de kabbala, het Tudordrama, de Rozenkruisers, Isaac Newton, Koning Arthur, Faust, de Golem, Agrippa von Nettesheim en talrijke andere figuren deel uit van de complexe wereld waarin het nieuwe denken zijn weg moest vinden.

Geheimen van de natuur

Het meest mysterieuze aspect in deze biografie is zeker de gesprekken met engelen waarmee John Dee een totaal nieuw concept uitwerkte om de geheimen van de natuur te doorgronden. Lode Melis slaagt erin, in deze eerste Nederlandstalige biografie, een ereplaats te creëren voor een man die op vele gebieden grenzen opzocht om zijn kennis over de natuur en het wezen der dingen te verdiepen en zijn horizon te verbreden.

Reserveren

Reserveer alvast een exemplaar door een mail te sturen naar mechelen@deslegte.com, antwerpen@deslegte.com, leuven@deslegte.com of gent@deslegte.com

Signeersessies

Lode Melis signeert zijn boek in onze filialen:

Mechelen - Zaterdag 4 juni tussen 14u en 16u
Antwerpen - Zaterdag 11 juni tussen 14u en 16u

Bekijk ook het Facebook event.