Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen

Special Olympics en Lentebraderie in Mechelen 17 tot 20 mei

Tijdens het hemelvaartweekend van 17 tot 20 mei vindt in Mechelen de 39ste editie plaats van de Nationale Spelen van de Special Olympics Belgium. Ongeveer 3400 atleten nemen deel aan 21 sporten.

Mascotte van de Special Olympics is dit jaar Opsinjoorke, de legendarische Mechelse folkloristische smijtpop. In de Mechelse etalages prijken momenteel 120 Opsinjoorkes. Het initiatief komt van Sarabang, een inclusief creatief atelier dat naar jaarlijkse traditie een winkel- en wandeltentoonstelling doorheen de stad organiseert met beelden die versierd zijn door zowel kunstenaars met als zonder beperking. Ook wij van Boekhandel De Slegte maakten ons eigen Opsinjoorke. Je kunt hem komen bewonderen in onze etalage.

Op vrijdag 19 mei en zaterdag 20 mei is het bovendien lentebraderie in heel de stad! Geniet van talrijke koopjes en kom de gezellige sfeer van de Mechelse binnenstad opsnuiven.

Voor de jongsten is er ook een leuke tekenwedstrijd, georganiseerd door Mechelen Meemaken. Vraag je wedstrijdformulier in de winkel en maak kans op 1 van de sportieve prijzen.

Je kunt de atleten van de Special Olympics steunen door een lekkere chocolade medaille te kopen, verkrijgbaar bij o.a. Boekhandel De Slegte.

Gezelligheid troef dus tijdens het Hemelvaartweekend in Mechelen!

Kom naar de openingsceremonie op 17 mei, supporter voor de atleten op verschillende locaties, kom genieten van de unieke sfeer in het olympisch dorp in De Nekker of snuister langs de talrijke kraampjes tijdens de lentebraderie.

Bekijk het hele programma van de Special Olympics