Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Ongeluk is ook een soort geluk - Frans Pointl

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Nijgh & Van Ditmar
 • ISBN:
  9789038859095
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Aantal Pagina's:
  382
 • Rubriek:
 • Druk:
  1
 • Jaar:
  1995
 • Publicatiedatum:
  jan 1995

Ongeluk is ook een soort geluk

Alle verhalen

Frans Pointl

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback  Tweedehands vanaf € 9,00.

Omschrijving

'Verhalen van uitzonderlijke klasse.' Zo typeerde Jan Huisman in het Algemeen Dagblad het debuut De kip die over de soep vloog van de toen zesenvijftigjarige auteur Frans Pointl. Al snel sloten andere critici zich bij dit oordeel aan: 'Een aangrijpend document humain,' oordeelde Arnold Heumakers, en Doeschka Meijsing roemde '... een stijl die zo eenvoudig is, dat je er als lezer van schrikt hoeveel effect dat oplevert.'

Ondanks deze kritische bijval bleef verkoopsucces uit. Na een halfjaar waren er nog geen duizend exemplaren verkocht. Maar toen in het kerstnummer van NRC Handelsblad de auteur geïnterviewd werd door Frits Abrahams raakte De kip in een week uitverkocht. Een televisie optreden bij Adriaan van Dis en een nominatie voor de AKO-literatuurprijs zorgde ervoor dat het boek herdruk op herdruk beleefde. Inmiddels zijn er meer dan honderdduizend verkocht en verscheen een succesvolle vertaling in Duitsland.

In deze omnibus zijn alle verhalen van Frans Pointl gebundeld, ook die uit zijn twee latere boeken De aanraking en Rijke mensen hebben moeilijke maten. De auteur herzag ze hier en daar en groepeerde ze opnieuw. Zo staan de jeugdverhalen nu bij elkaar, met zijn moeder en oom Simon, en de verhalen van de ouder wordende schrijver die probeert te ontsnappen aan de zelfkant van het bestaan. En natuurlijk is er ook 'Poelie de verschrikkelijke,' het mooiste kattenverhaal uit de Nederlandse literatuur.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Redelijk
?
Duidelijk gelezen, sporen van gebruik
1
€ 9,00

Wat gevlekt exemplaar, verder goed en compleet exemplaar

Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als Nieuw

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht

-->