Doorgaan naar inhoud

Onze gratie en genade

misdaad en vergiffenis in de Bourgondische Nederlanden

Onze gratie en genade - Walter Prevenier, Peter Arnade
Hardback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

In de periode van de Bourgondische Nederlanden schreven mensen die veroordeeld waren vanwege een ernstig misdrijf - moord, doodslag of het 'ontschaken' van een vrouw - soms een genadebrief naar de hertogen, om gratie te verkrijgen. Veel van die brieven zijn bewaard, en de inhoud ervan, de manier waarop ze opgesteld zijn en de positie van de schrijver vertellen veel over hoe de maatschappij ten tijde Bourgondische Nederlanden precies in elkaar zat.

Historici Walter Prevenier en Peter Arnade doken in de archieven op zoek naar overgebleven genadebrieven, en gebruiken die om in Onze gratie en genade een levendig portret te schetsen van misdaad, straf, boete en vergiffenis in de Bourgondische Nederlanden.

Walter Prevenier is professor-emeritus Geschiedenis aan de Universiteit van Gent en auteur en coauteur van talrijke standaardwerken, zoals Uit goede bron en Prinsen en Poorters. Hij is ook gastdocent aan tal van universiteiten wereldwijd.

Peter Arnade is professor Geschiedenis en decaan van de College of Arts and Humanities aan de Universiteit van Hawaï in Manoa.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.