Doorgaan naar inhoud

Op de vlucht

tussen vluchtelingen, asielzoekers en mensensmokkelaars

Op de vlucht - C. Moorehead
Paperback
Tweedehands vanaf 14,00

Koop Tweedehands

Centraal Magazijn
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
14,00
Antwerpen (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
14,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

HARTVERSCHEURENDE GETUIGENISSEN VAN VLUCHTELINGEN OVER DE HELE WERELD
Meer dan zeventien miljoen mensen zijn op dit moment op de vlucht. De mensensmokkel is een handel waar zeven miljard dollar per jaar in omgaat en die daarmee winstgevender is dan de drugshandel.
Caroline Moorehead reisde langs vluchtelingenkampen, ze zag het hek dat Mexico van Amerika scheidt en keek naar de lekkende boten die in het zicht van de Italiaanse stranden zonken. Ze reisde door Afghanistan en ging naar de noordpoolcirkel, waar Soedanese Dinka-families zich vestigden en nu vechten met de sneeuw, de duisternis en de Finse taal.
Ze vraagt zich af of een samenleving bestand is tegen deze moderne diaspora en of er wel een verschil is tussen ‘eerlijke asielzoekers’ en ‘economische vluchtelingen’. En wat gebeurt er als verzoeken voor asiel worden afgewezen?
Caroline Moorehead opent de ogen van de lezer voor de tragische situatie van ontheemden en voor de ellende die mensen elkaar aandoen. Haar OP DE VLUCHT is bovenal een eerbetoon aan de moed van de vluchtelingen en hun wil om te overleven.
Caroline Moorehead schrijft voor de New York Review of Books en voor twee Britse kranten over de mensenrechten en is de auteur van Martha Gellhorn: A Life.
Genomineerd voor de National Book Critics Circle Award
‘Moorehead vertelt in een knap mengsel van geschiedenis en reisreportages hartverscheurende verhalen van vluchtelingen over de hele wereld. Een krachtig en belangrijk boek!’ LITERARY REVIEW
‘Mooreheads intelligente boek levert een grote bijdrage aan een beter begrip van het vluchtelingenprobleem.’ DAILY TELEGRAPH




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.