Doorgaan naar inhoud

Opaal

Opaal - L. van Impe
Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

‘Opaal’stamt uit het Oudindisch en betekent ‘mooie steen’. De kleur van een opaal varieert van melkwit tot zwart en alle kleurnuances daartussen. Hoe meer kleurschakering, des te kostbaarder de edelsteen. De gedichten van deze bundel hebben ook wisselende tinten, die lijken te bewegen in mysterieuze dieptes. De lezer kan ze ervaren als die edelstenen, broze en breekbare geluksstenen.
Nieuwe po e van een gevoelige dichteres die een ragfijn spel speelt met de taal en zo het leven betrapt in al zijn eenvoud en complexiteit.
Lieve Van Impe debuteerde met de dichtbundel De dagen roor anker. Haar tweede bundel. In tegenlicht, verscheen in 1995, haar derde Transparant in 2000. Van Impe is een dichteres die houdt van het leven en van mensen en die zich blijft verwonderen over de schoonheid van de wereld. Ze is geboeid door de ziel van mensen en dingen, door dat wat is tussen hemel en aarde, door het ‘onzegbare’. Haar po e is een bezig-zijn met de ondoorgrondelijkheid van de realiteit, een poging om door de vervreemding heen te breken.
De pers over het werk van Lieve Van Impe:
‘De po e van Lieve Van Impe suggereert zonder onduidelijk te worden, is zowel klassiek als eigentijds, vormsterk maar toch vol speelse afwijkingen van formele en formalistische voorschriften. Als water transparent en geheimzinnig, tussen nu en morgen in de bedding van de vluchtende tijd. Po e waar alles taal wordt en beweegt.’ - ANTON VAN WILDERODE
‘De vragende dichteres, gevat tussen twee polen: de alles verslindende tijd en de wijkende eeuwigheid…In tegenlicht toont binnen het woord, door het membraan […] de naaktheid van een mens in weer en wind van zijn bestaan.' - PROF GUIDO VANHEESWIJCK




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.