Doorgaan naar inhoud

Orkanen

wetenschap van een 'hemelse wind'

Orkanen - K. Emanuel
Paperback

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Wetenschap van eeen 'hemelse wind'

Deel 86 in de serie Wetenschappelijke Bibliotheek is getiteld Orkanen.

Orkanen hebben in de laatste vijftig jaar wereldwijd meer mensen gedood dan welke andere natuurramp ook. Orkaan Andrew uit 1992 was de duurste natuurlijke ramp in de geschiedenis. De orkaan die New Orleans van de kaart veegde - Katrina uit 2005- staat nog vers in het geheugen.

De auteur van dit boek, Kerry Emanuel, is verbonden aan het M.I.T. in Boston. Hij maakte naam toen hij, twee weken voor Katrina toesloeg, in Nature een artikel publiceerde waarin hij op statistische gronden bewees dat de opwarming van de oceanen ervoor zorgt dat de kracht van orkanen toeneemt. In dit boek probeert hij niet alleen de gevaarlijke kant van orkanen te laten zien, maar ook de schoonheid ervan. 'Een luipaard is een prachtig dier. Maar als je hem uit zijn kooi haalt, vliegt hij je naar de keel. Iedereen begrijpt dat noch een luipaard, noch een orkaan een moedwillige moordenaar is.'

Dit boek legt uit hoe orkanen tot stand komen en waar ze hun vernietigende kracht vandaan halen. Het fotomateriaal is spectaculair. Bovendien is er een extra hoofdstuk toegevoegd, geschreven door Reinout van den Born van Meteoconsult.


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.