Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Overpeinzingen van een eenzaam wandelaar - Jean-Jacques Rousseau, Jan A. van Den Bosch

Specificaties

Overpeinzingen van een eenzaam wandelaar

Linnen band met stofomslag

Boek 28 uit de serie Prisma Klassieken.

Omschrijving

In de achttiende eeuw wordt Europa overspoeld door een vloed van gedenkschriften en memoires: na de klassieke periode met haar psychologische analyses van de mens in het algemeen, ontstaat rond 1750 een nieuw beeld in de kunst en komt het individu in het middelpunt van de belangstelling. De romantische auteur streeft nu naar ontleding en doorgronding van één persoon in het bijzonder en wel van zichzelf.

In Frankrijk is er een man die zich bewust wordt van zijn onvervangbare, unieke persoonlijkheid: Jean-Jacques Rousseau (1712-1778). Wanneer hij aan zijn bekentenissen begint, onderkent hij het volstrekt originele van zijn onderneming. 'Overpeinzingen van een eenzaam wandelaar', geschreven tussen 1776 en 1778, voltooien het soms bijna exhibitionistische zelfportret van deze bekentenissen en vatten nog een keer Rousseaus ideeën samen, die tot op de dag van vandaag, tot in het existentialisme, hebben doorgeklonken.

Op zijn tien wandelingen - waarbij hij minder wordt beheerst door zijn vroegere achtervolgingswaan, zijn onzinnige angst voor complotten van zijn medemensen - komt Rousseau tot zijn meest oprechte gewetensonderzoek, ontvouwt hij zijn 'filosofie van het geluk', benadrukt hij de rol van de natuur - waarbij zijn vijfde en beroemdste wandeling, een waar prozagedicht, een hoogtepunt in de bundel is.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht