Doorgaan naar inhoud

Paard en Landschap

Inspiratieboek met praktische tips

Paard en Landschap - R. Zanderink, C. van Andel
Gekartonneerd

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Het Nederlandse landschap verandert. Meer en meer boeren beëindigen hun bedrijf en de koeien verdwijnen uit het weiland. In veel gevallen maken ze plaats voor paarden, maar helaas is er niet altijd sprake van een goede inpassing in het landschap.
In Paard en Landschap worden vele tips en ideeën aangereikt om een (paarden)erf harmonieus in te passen in het Nederlandse landschap. Het boek neemt de lezer mee naar paardenbedrijven verspreid over heel Nederland, van de kust naar het binnenland, van open via halfopen naar besloten landschapstypen. Prachtige sfeerbeelden en heldere beschrijvingen tonen hoe mens, paard en landschap een natuurlijk geheel kunnen vormen, waarbij het welzijn van het paard vooropstaat. Er worden praktische handvatten aangereikt voor de inrichting van erf en perceel: hoe kan een poel gegraven worden, welke heggen zijn geschikt als omheining en hoe komt een natuurlijke weide tot stand?
Dit boek is het eerste en enige Nederlandse boek dat op dit thema in gaat en is dan ook onmisbaar voor paardenhouders, landschapsinrichters en beleidsmakers en ieder ander die zich hiermee bezighoudt.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.