Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte
Pedagogische adviezen voor speciale kinderen - Trix van Lieshout, Ron van Deth
Pedagogische adviezen voor speciale kinderen - Trix van Lieshout, Ron van Deth

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Bohn Stafleu van Loghum
 • ISBN:
  9789036819947
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Afmetingen:
  16,8 x 24,0 x 2,3 cm
 • Gewicht:
  670 gram
 • Aantal Pagina's:
  384
 • Publicatiedatum:
  apr 2018

Pedagogische adviezen voor speciale kinderen

Een praktisch handboek voor professionele opvoeders, begeleiders en leerkrachten

Trix van Lieshout, Ron van Deth

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback   Nieuw vanaf € 34,99.

Omschrijving

Pedagogische adviezen voor speciale kinderen gaat over speciale, bijzondere, maar complexe kinderen en jongeren, die hun opvoeders soms voor grote problemen kunnen stellen. Naast een beschrijving van hun gedragsproblemen geeft de auteur praktische suggesties voor de aanpak hiervan. De kern van die aanpak is gelegen in de bereidheid van de beroepsopvoeder om áchter het probleemgedrag te willen kijken en reeds bestaande positieve gedragingen uit te breiden. Hierdoor past dit boek in de trend van de tegenwoordige hulpverlening om vooral oplossingsgericht en niet zozeer probleemgericht te handelen. Deze aanpak biedt meer openingen en perspectief in problematische opvoedingssituaties.

Door zijn eenduidige opbouw is het boek zowel een praktisch handboek als een naslagwerk. Van alle problemen worden steeds dezelfde vragen beantwoord. In de elf hoofdstukken van deel II staat steeds beschreven: hoe ziet het probleem eruit volgens het psychiatrische DSM-V classificatiesysteem, wat zijn mogelijke oorzaken, wat zijn mogelijke behandelingsvormen, wat is de prognose, wat de concrete verschijningsvormen van het probleem in een klas of groep en wat zijn dan mogelijke handelingssuggesties.

Deze geheel herziene uitgave is geactualiseerd met thema's als vluchtelingenkinderen en cyberpesten en bouwt verder op de inhoud van de vorige editie: hechtingsstoornissen, aandachtstekortstoornis zonder hyperactiviteit (ADD) en de meervoudige complexe ontwikkelingsstoornis als subtype binnen het autistisch spectrum (McDD). Daarnaast is rond de andere problemen de informatie geactualiseerd. Zo is er meer aandacht voor de resultaten uit de hersenwetenschap en meer nadruk op behandelwijzen als cognitieve gedragstherapie, neurofeedback en mindfulness.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Niet tweedehands beschikbaar.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Voldoende
€ 34,99
Levertijd: 1-2 werkdagen

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht