Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Pinassen, Fluiten en Galjassen - Hans Haalmeijer

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Alk & Heijnen, De
 • ISBN:
  9789060133088
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Afmetingen:
  15,0 x 21,0 x 1,8 cm
 • Gewicht:
  573 gram
 • Aantal Pagina's:
  240

Pinassen, Fluiten en Galjassen

zeilschepen van de lage landen: Kustvaart en Grote vaart

Hans Haalmeijer

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback

Omschrijving

Na de publicatie van de twee boeken Aken, Tjalken en Kraken en Buizen, Bommen, Bonzen en Botters in de serie Zeilschepen van de Lage Landen, nu het derde boek: Pinassen, Fluiten en Galjassen! In de eerste twee worden respectievelijk de vaartuigen voor de binnenvaart en de visserij behandeld in historische context.

Dit werk geeft een beschrijving van de zeilschepen, die vanaf de Middeleeuwen tot in het begin van de 20ste eeuw voor de kustvaart en de grote vaart werden gebruikt. Het is gedocumenteerd met plantekeningen en veel afbeeldingen, die zijn gemaakt door bekende maritieme schilders. De auteur maakt onder meer gebruik van de oudste verhandelingen over scheepsbouw in de Nederlanden. Ook is een uitgebreid historisch overzicht opgenomen, dat als een beknopte geschiedenis van de Nederlandse zeilende koopvaardij kan worden gezien. Daarnaast is een apart hoofdstuk gewijd aan de verschillende maritieme handelsorganisaties, vanaf het Hanzeverbond tot en met de Oost- en de West-Indische compagnieën.

Verschillende onderwerpen komen aan bod die de lezer nieuwsgierig maken, zoals een brief van keizerin Catharina de Grote van Rusland aan de Franse filosoof Voltaire. Zij beklaagt zich daarin over het verlies van in Holland gekochte schilderijen, die voor de kust van Finland in de golven waren verdwenen. Dit naar aanleiding van de ramp met het Nederlandse snauwschip ¿Vrouw Maria¿. Het wrak van dat schip werd in de zomer van 1999 gelokaliseerd, maar is nog steeds niet geborgen.

Hans Haalmeijer is auteur van het onlangs gepubliceerde boek Romeinse Barken, Sandalen en Feloeken, over de zeilvaart op de Middellandse Zee.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht