Doorgaan naar inhoud

Positieve psychologie in de praktijk

Positieve psychologie in de praktijk - Fredrike Bannink
Paperback
Nieuw vanaf 25,00

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Koop NieuwWeb only

Centraal Magazijn
25,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Omschrijving

Er is een nieuw geluid in de psychologie te horen: Positieve psychologie. Uitgangspunt van deze wetenschappelijke benadering is dat de reguliere psychologie te eenzijdig gericht is op klachten en te weinig op krachten. Omdat behandeling meer is dan herstellen wat er mis is, doet de psychologie er goed aan niet alleen aandacht te schenken aan stoornissen, zwakheden en beperkingen, maar ook aan sterke kanten, goede eigenschappen en aan bouwen wat er goed gaat.

In Positieve psychologie in de praktijk gaat Fredrike Bannink uitgebreid in op deze veelbelovende nieuwe vorm van psychologie. In het eerste deel beschrijft zij de state of the art van theorie en onderzoek van de ´familieleden´ van de Positieve psychologie, waaronder: Optimisme, Hoop, Geluk, Veerkracht, Flow, Positieve Emoties, Dankbaarheid en Zelfrespect.

In het tweede deel gaat Bannink dieper in op verschillende toepassingsgebieden. Met sprekende voorbeelden, verhalen en informatieve kaders laat zij zien welke impact de Positieve psychologie heeft en kan hebben in psychotherapie en psychiatrie, bij het werken met kinderen en ouderen, op het werk en bij conflictmanagement.

Meer dan 35 effectieve oefeningen zorgen ervoor dat u de inspirerende inzichten vanuit de Positieve psychologie op uzelf of in uw werk met cliënten kan toepassen. Dit zeer leesbare en toegankelijke boek is het eerste praktische Nederlandstalige boek over Positieve psychologie voor professionals, werkzaam in psychotherapie, psychiatrie, onderwijs, sport, coaching en mediation.

Fredrike Bannink, klinisch psycholoog en Master of Dispute Resolution, heeft een praktijk voor therapie, training, coaching en mediation in Amsterdam. Zij is docent aan instellingen voor postdoctoraal onderwijs, opleider van de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapie (VGCt) en mediator aan de Rechtbank Amsterdam. Zij is auteur van vele (internationale) publicaties.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.