Doorgaan naar inhoud

Prenten van Anneke Kuyper

Prenten van Anneke Kuyper - Bob van den Boogert, Anneke Kuyper
Hardback
Tweedehands vanaf 15,00

Koop Tweedehands

Amsterdam (Nederland)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
15,00
Rotterdam (Nederland)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
17,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Anneke Kuyper (1942) is een van de weinige grafische talenten in Nederland, die met grote toewijding aan het vak, de oude tradities tot uitdrukking brengt in haar prenten. Al tijdens haar opleiding aan de Academie St. Joost te Breda specialiseerde zij zich in de oude techniek van het kopergraveren. Later legde zij zich tevens toe op de etskunst en recent verdiepte zij zich in de schilder- en tekentechniek van de oude meesters, met een reeks gevoelige schilderijen en pastels als resultaat.
Het grafisch oeuvre van Anneke Kuyper omvat naast etsen en gravures op groter formaat, talrijke gegraveerde miniaturen die onder grafiekliefhebbers een grote schare van bewonderaars kennen. In de wereld van de ex-libris is haar naam een begrip. Haar werk bevindt zich onder meer in de collecties van het Rijksprentenkabinet en Museum Het Rembrandthuis.
Deze rijk geïllustreerde monografie over haar leven en werk bevat een biografie van Bob van den Boogert, conservator van Museum Het Rembrandthuis, en afbeeldingen van een groot deel van het vrije grafische werk, etsen en kopergravures, alsmede alle ex-libris en een representatieve selectie van de schilderijen en pastels.





Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.