Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Psychologie - Marc Brysbaert

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Academia Press
 • ISBN:
  9789038223308
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Afmetingen:
  21,5 x 27,5 x 3,7 cm
 • Gewicht:
  2049 gram
 • Genre:
  Sociologie
 • Jaar:
  2014
 • Illustraties:
  Herbert de Meyer ; Dirk Dewitte

Psychologie

Marc Brysbaert

Beoordeel dit boek als eerste!

Omschrijving

Het boek behandelt in 17 hoofdstukken de wetenschappelijke psychologie. Achtereenvolgens komen aan bod:
- de biologie van het gedrag en de menselijke functies zoals waarnemen, aandacht, leren, taal, denken en motivatie en emotie
- de intelligentie en de persoonlijkheid
- de psychopathologie en psychotherapie, de gezondheidspsychologie, de sociale psychologie en de toegepaste psychologie.

Alle klassieke theorieën en onderzoekingen komen aan bod. Daarnaast worden ook de meest recente ontwikkelingen in de psychologie behandeld: de bijdrage van de cognitieve neurowetenschap, het (her)ontdekken van onbewuste verwerkingsprocessen, het toenemende belang van de gezondheidspsychologie, de nieuwste inzichten in de functieleer en de meest recente gegevens over de doeltreffendheid van therapieën bij psychische stoornissen.

De publicatie biedt een complete inleiding tot de psychologie en stelt de student en andere geïnteresseerden in staat om in dit brede vakgebied de biologische, cognitieve en sociaal-culturele invalshoek te onderscheiden en nieuwe ontwikkelingen kritisch te volgen. Er wordt informatie aangeboden die onmisbaar is voor een wetenschappelijk verantwoorde toepassing van de psychologie in de verschillende vakgebieden waar universiteiten en hogescholen mensen voor opleiden.

Kenmerkend is ook de veelvuldige opname van gegevens en onderzoeksresultaten uit Nederland en België. Onderzoek in Nederland en België maakt immers 10% uit van alle onderzoek in de psychologie dat in internationale tijdschriften gepubliceerd wordt. Studenten vinden in dit boek bijvoorbeeld recente onderzoeksresultaten over kinderopvang, gezinssamenstelling, seksualiteit, rookgedrag, prevalentie van mentale stoornissen, verkeersongevallen, enz. in Nederland en Vlaanderen.

DIDACTISCH
De auteur en zijn adviseurs hebben zich samen met de uitgever ingespannen om de opbouw en vormgeving van dit boek didactisch te optimaliseren. De opmaak is aantrekkelijk en functioneel. Het boek bevat, naast interessante gevalstudies, talloze bruikbare schema's en illustraties. 'Wat denk je'-kaderstukken dagen de student maar ook de gewone lezer uit om kritisch te reflecteren. Tussentijdse samenvattingen zijn rustpauzes in het leertraject. Behalve de gebruikelijke samenvatting treft de lezer na elk hoofdstuk ook een lijst met kernbegrippen aan. Het boek bevat een uitgebreide bibliografie, een personenregister en een trefwoordenregister.

Reeds tienduizenden studenten werkten met eerdere edities van dit handboek. Ook deze nieuwe editie zal 'zin' doen krijgen om psychologie te studeren.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht