Doorgaan naar inhoud

Reinventing Organizations - Geïllustreerde versie

Nederlandse editie

Reinventing Organizations - Geïllustreerde versie - Frederic Laloux
Paperback
Tweedehands vanaf 18,50. Nieuw vanaf 29,99

Koop Tweedehands

Rotterdam (Nederland)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
18,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Centraal Magazijn
29,99
Levertijd: 2-3 werkdagen

Omschrijving

Méér betekenis en zingeving op het werk. Het kan! Dit is de optimistische boodschap in Reinventing Organizations, de managementbestseller die mensen over heel de wereld inspireert en aanzet tot actie. Cyaan organiseren is in korte tijd een begrip geworden. Praktijkvoorbeelden van succesvolle cyane organisaties tonen aan dat we organisaties op een heel nieuwe manier kunnen vormgeven. Het boek inspireert duizenden organisaties - bedrijven en non-profits, scholen en ziekenhuizen - die méér betekenis en bezieling willen brengen in hun organisatie. Het biedt praktische handvatten voor hedendaagse vormen van organiseren, leiden en mens-zijn.

Reinventing Organizations raakt een groot publiek wereldwijd, maar niet iedereen heeft de tijd voor het lezen van een 400 pagina's dik managementboek. Deze geïllustreerde versie bevat de kernideeën van het originele boek en deelt veel van de praktijkverhalen op een levendige manier. De ideale verhouding van tekst en krachtige illustraties zorgt ervoor dat je het boek in één zit uitleest.

Frederic Laloux is consultant en adviseert organisaties en managers die op zoek zijn naar een fundamenteel andere managementaanpak. Hij was eerder werkzaam als Associate Principal bij McKinsey & Company. Frederic behaalde een MBA aan INSEAD en een degree in coaching aan het Newfield Network in Boulder, Colorado.




Recensies

Gemiddelde waardering

3,5 van 5

Gebaseerd op 2 beoordelingen

  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.