Doorgaan naar inhoud

Relieken Echt of vals ?

Relieken Echt of vals ? - M. Strydonck, A. Ervynck
Paperback
Tweedehands vanaf 15,00

Koop Tweedehands

Leiden (Nederland)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
15,00
Leuven (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
15,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Relieken
Echt of vals?
We kennen ze allemaal van onze buitenlandse reizen of kerkbezoeken: prachtige reliekschrijnen met een minuscuul venstertje waar nieuwsgierigen graag even door gluren.
Bevatten de schrijnen wel degelijk de overblijfselen van heiligen? De vraag brandt op ieders lippen. De auteurs, wetenschappers van diverse disciplines, Mark Van Strydonck, Anton Ervynck, Marit Vandenbruaene en Mathieu Boudin gaan de uitdaging aan. Ze openen reliekschrijnen en ontmantelen omzichtig de inhoud. Stukken bot, doeken en versierde gewaden, steentjes, zand, palmtakjes worden gedateerd en onderzocht op alle mogelijke sporen, met de recentste wetenschappelijke methodes. De resultaten vergelijken ze met heiligenlevens en andere bekende historische of archeologische informatie. De auteurs ontdekken dat de schrijnen vaak botmateriaal bewaren uit de periode waarin de heilige geleefd heeft. Maar soms ook niet...
Of de relieken echt of vals zijn, is echter niet het belangrijkste. Feit is dat ze ons ontzettend veel leren over het geloof, de volksdevotie en de middeleeuwse geschiedenis. Samen met de onderzoekers kijken we vol verbazing naar de inhoud van de relieken die - ondanks de verregaande onderzoeken - nog g niet al hun geheimen prijsgeven.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.