Doorgaan naar inhoud

Religie in het publieke domein

fundament en fundamentalisme

Religie in het publieke domein - Unknown
Paperback
Tweedehands vanaf 12,50

Koop Tweedehands

Gent (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
12,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

De neutrale democratische staat kan niet meer om religie heen. Andersom kunnen godsdienstige stromingen de werkelijkheid van een pluriforme publieke ruimte niet ontkennen. De spanning die dit oplevert is te voelen van op straat tot in Krantenkolommen: in de felle discussies over bijvoorbeeld hoofddoekjes of integratie, in het fundamentalistische geweld overal op de wereld, in verhitte acties en reacties.
Religie in de publieke ruimte wil op filosofische wijze helderheid scheppen in dit vaak diffuse debat. Wat is er in het geding? Waar hebben we het precies over? En hoe verhouden religie en democratie zich tot elkaar? Kunnen zij met elkaar, kunnen zij zonder elkaar? Zijn hun fundamenten onverzoenbaar of juist onontwarbaar? Dergelijke vragen worden door de auteurs van dit boek op uiteenlopende wijze gesteld en op al even uiteenlopende wijze beantwoord.
Deze publicatie is de neerslag van twee colloquia die georganiseerd warden door Donald Loose, vanwege de Radboudstichting bijzonder hoogleraar wijsbegeerte in relatie tot de katholieke levensbeschouwing aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.
Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.