Doorgaan naar inhoud

Rivieren

Rivieren - Martin Michael Driessen
Winnaar De Inktaap 2018
Luisterboek (MP3)

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Verkrijgbaar als Luisterboek

Niet beschikbaar

Omschrijving

Zoals rivieren door een landschap slingeren, zo meanderen rivieren door de levens van de hoofdpersonen van de drie beeldschone novellen die op dit luisterboek verzameld zijn. De eerste gaat over een acteur die op een kanotocht in de Ardennen een catharsis zoekt voor zijn gefnuikte kunstenaarsleven en zijn niet te stuiten alcoholisme. Het wordt een hellevaart zonder weerga.

In de tweede novelle worden de levens van twee mannen bepaald door de Main en de Rijn. Beiden zijn vlotters, die al van jongs af aan boomstammen stroomafwaarts sturen. Hun leven lang blijven ze een mysterie voor elkaar.

En in de derde vormt een Bretonse beek de grens tussen de landerijen van twee Franse families, hugenoot en katholiek, die al eeuwen in heftige rivaliteit leven. Het is een huiveringwekkend twistverhaal van grote treurigheid en schoonheid.

Winnaar ECI Literatuurprijs 2016
'Het is een boek van een ingetogen grootheid, met schitterende beeldende zinnen en een onbestemde dreiging, en tegelijkertijd van een weldadige tijdloosheid.' (De jury).


Specificaties

  • Auteur:
  • Uitgever:
    Rubinstein Publishing BV
  • ISBN:
    9789047623946
  • Bindwijze:
    MP3 (luisterboek)
  • Literatuurprijzen:
      Winnaar ECI Literatuurprijs 2016
      Winnaar ECI Literatuurprijs - Lezersprijs 2016
      Winnaar De Inktaap 2018