Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

De Slegte Rotterdam

Rotterdam
De Gevallen Engel - John van den Heuvel, Bert Huisjes

Specificaties

De Gevallen Engel

één man tegen de Hells Angels

John van den Heuvel, Bert Huisjes

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback  Tweedehands vanaf € 10,00.
Deze titel is ook verkrijgbaar in andere formaten.

Omschrijving

Hij was voor justitie de gedroomde kroongetuige. Angelo Diaz, aspirant-lid van de Hells Angels, zou de nationale recherche helpen in de oorlog tegen de meest beruchte motorclub ter wereld.

In het diepste geheim legde Diaz onthullende verklaringen af over moorden, afpersingen en grootschalige drugshandel door de Hells Angels. Hij verbrak daarmee de ómerta, ofwel de onderwereld-zwijgplicht, die de 'brothers' van de club elkaar hebben opgelegd.

Om wraakacties van de wereldwijd zeer omstreden motorclub tegen de Antilliaanse spijtoptant te voorkomen, plaatste justitie kroongetuige Angelo Diaz in een met veel geheimzinnigheid omgeven beschermingsprogramma.

Rechters en openbaar ministerie beoordeelden de verklaringen van de ex-Angel als zeer betrouwbaar. Tientallen Hells Angels werden gearresteerd en achter de tralies gezet.
Door geblunder bij justitie liepen de megaprocessen op niets uit en ontsprongen alle verdachten de dans. Kroongetuige Angelo Diaz werd begin 2009 als oud vuil aan de kant gezet en vluchtte naar Latijns-Amerika.

In april 2009 bezochten misdaadverslaggevers John van den Heuvel en Bert Huisjes van Dagblad De Telegraaf Angelo Diaz op zijn schuiladres en spraken dagenlang met de man die de Hells Angels moest elimineren maar uiteindelijk zelf een gevallen engel werd.

Voor dit boek tekenden zij schokkende verhalen op over de club, die door justitie wordt beschouwd als een levensgevaarlijke criminele organisatie.

Niet eerder sprak een insider zo gedetailleerd over het geheime beschermingsprogramma van justitie, én over dodelijk geweld, drugshandel en de verborgen wereld van de Hells Angels.

De auteurs John van den Heuvel (46) en Bert Huisjes (41) zijn misdaadverslaggevers van Dagblad De Telegraaf.

Van den Heuvel werkte bijna tien jaar bij de Amsterdamse politie, alvorens hij in 1990 overstapte naar De Telegraaf. Naast tientallen onthullende reportages in die krant over de onderwereld is hij bekend van zijn wekelijkse optredens als crimedeskundige bij RTL Boulevard en veelbekeken tvprogramma´s als Crime Time, RTL Exclusief en Das je Goed Recht.

Bert Huisjes werkte achter de schermen aan talloze tv producties en beschrijft en analyseert voor de Telegraaf al jarenlang de ontwikkelingen bij politie en justitie. Sinds 2006 werkt hij samen met John van den Heuvel op het terrein van onderzoek naar georganiseerde misdaad.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 10,00
Rotterdam
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 10,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als Nieuw

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht