Doorgaan naar inhoud

De hermetische tarot

De 22 treden van het menselijk bewustzijn

De hermetische tarot - Dio Raman
Gekartonneerd

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

De Tarot is een oeroud kaartspel dat voor waarzeggen wordt gebruikt. Aan de Tarot ligt een esoterische leer ten grondslag, die we als een inwijdingsweg kunnen omschrijven. De 78 kaarten waaruit het spel is opgebouwd kunnen worden onderverdeeld in de 22 kaarten van het grote Arcanum en de 4 x 14 kaarten van het kleine Arcanum. Dit boek behandelt uitsluitend het grote Arcanum daar dit de hoeksteen van het spel vormt. Hierin vinden wij een symboliek welke de weg van de mens in velerlei facetten en stadia van geestelijke ontwikkeling uitbeeldt. Het onderhavige boek bestaat uit de drie volgende delen: De hermetische Tarot geeft een verhandeling over de geschiedenis, de achtergronden en de betekenis van de oude Tarotkaarten. Duidelijk komt hierin naar voren dat in hun symboliek de geestelijke weg van de mens weerspiegeld wordt. Aan de hand van een oeroud symbool, de Hermesstaf, wordt aan deze ontwikkelingsweg een concrete uitdrukkingsvorm gegeven. U vindt een analyse van de betekenis der verschillende kaarten. Vanuit een oersymboliek worden de afbeeldingen van de kaarten verduidelijkt en de betekenis daarvan met betrekking tot de menselijke ontwikkelingsweg aangegeven.

Een afzonderlijk boek: De praktische Tarot bevat een aantal kaartlegmethoden waarbij gebruik wordt gemaakt van grondpatronen. Hierin heeft elk aspect van deze patronen een afzonderlijke betekenis. Door combinatie van deze figuren, welke de legtechnieken van het Tarotspel uitmaken, kan een antwoord op de meeste menselijke vragen verkregen worden. Voor het praktisch gebruik worden de betekenissen van de besproken kaarten kort weergegeven.

Achterin dat boek bevinden zich de 22 kaarten, waarmee men dan zelf aan het werk kan gaan. Deze kaarten, door de auteurs ontworpen, sluiten bij het in het boek besprokene aan.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.