Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

De Slegte Rotterdam

Rotterdam
Uit mijn leven - Friedrich Nietzsche, Charles Vergeer

Specificaties

Uit mijn leven

privé-domein

Paperback

Omschrijving

Privé-domein nr. 71. Autobiografie van de Duitse wijsgeer.

Friedrich Nietzsche is de zowel naar zijn leven als naar zijn werk lange tijd meest vervalste verschijning geweest in de moderne filosofische literatuur. Vanaf zijn dood in 1900 woedt er een exegese-oorlog die tot de meest potsierlijke bezweringen voor en tegen is uitgegroeid.

De autobiografische inventarisatie Uit mijn leven kon niet in betere handen zijn dan in die van Charles Vergeer die als Nietzschespecialist nauwkeurig op de hoogte is van de lopende discussie. In dit boek wordt gebruik gemaakt van doorgaans zeer onbekend gebleven materiaal. Wat hier gedrukt wordt, is betrouwbaar en geeft op belangrijke punten aanzienlijke correcties op het door o.a. Nietzsches zuster vervalste beeld, zowel van zijn leven als van zijn filosofie. Behalve de onbekendheid van de in dit boek geboden teksten zal het beeld dat daaruit oprijst een heel andere Nietzsche laten zien dan men gewend is.

* Hij waardeerde de door Germanen verachte Slavische elite. Hij keerde zich tegen het plebeïsche anti-semitisme. Hij bevorderde de ontmythologisering in een dogmatische christelijke wereld. Dit waren geen geringe verdiensten.- Anton Constandse in De Gids

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

3 van 5 sterren

Gebaseerd op 1 beoordeling.

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht