Doorgaan naar inhoud

Luilekkerlandschap N-E

landscape of plenty

Luilekkerlandschap N-E - Korrie Besems
Hardback

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

"Landschappen definiëren wie we zijn, ze formatteren onze blik op de wereld. In Nederland is alles door mensenhanden gemaakt, daar is, zoals we weten, geen God aan te pas gekomen. Daarin ligt het belang van wat we ruimtelijke ordening noemen, onze kijk op de wereld wordt er vormgegeven, onze blik op de toekomst. Dat snijdt in het hart van ons bestaan, lijkt me, maar we besteden het uit aan de samenwerking van lokale politici en projectontwikkelaars. Luilekkerlandschap laat zien hoe ze over de toekomstige inrichting van Nederland denken". Aldus cineast en schrijver Peter Delpeut (1956)
Korrie Besems(1961) fotografeerde tussen juni 2010 en oktober 2011 de grensgebieden tussen vermaak en wonen, tussen vrije tijd en dagelijks leven: recreatieparken, golfterreinen, shopping malls, vakantie resorts en retailparken. Vrije tijd is de laatste decennia big business geworden. De claim die de vrijetijdsindustrie hiermee legt op het Nederlandse landschap heeft langdurige gevolgen voor de kwaliteit en het uiterlijk van dat landschap. Door veranderingen in de recreatie- vraag, zoals de toenemende behoefte aan belevenissen, emoties en verhalen, worden aan vrijetijdslandschappen andere eisen gesteld dan in het verleden.
Men kan en wil steeds meer geld uitgeven om vrije tijd op een unieke, ludieke, sportieve of speelse wijze te beleven. Vrije tijd is niet meer de tijd waarin je 'niets hoeft' maar waarin je 'beleeft'. De thematisering van deze landschappen wordt mede hierdoor steeds extremer.
Het Nederlandse vrijetijdslandschap, gezien door de lens van Korrie Besems, manifesteert zich als één groot Luilekkerland, waarin fantasie en sprookjes de geschiedenis van ons eeuwenoude cultuurlandschap met weidse armgebaren hebben weggeveegd.
Op 18 mei 2013 verschijnt het boek Luilekkerlandschap bij de opening van de gelijknamige solotentoonstelling in de projectzaal van Museum de Pont, Tilburg.
Het boek bevat een essay van cineast/schrijver Peter Delpeut, is tweetalig (NL/EN) en ontworpen door Mart. Warmerdam. Het heeft een formaat van 29 x 24.5 cm en bevat 48 fc afbeeldingen, die zijn gedrukt op sulfaatkarton en gebonden in een verborgen Wire-O band. Prijs: 25,00.


Specificaties

  • Auteur:
  • Uitgever:
    99 Uitgevers
  • ISBN:
    9789078670315
  • Bindwijze:
    Hardback
  • Aantal Pagina's:
    51
  • Taal:
    Meerdere talen
  • Druk:
    1
  • Publicatiedatum:
    Mei 2013
  • Rubriek:


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.