Doorgaan naar inhoud

Paul van Vliet

In de optocht door de tijd

Paul van Vliet - Ed van Eeden
Linnen band met stofomslag
Tweedehands vanaf 15,00

Koop Tweedehands

Centraal Magazijn
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
15,00
i
Met CD
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Op 10 september 2005 wordt Paul van Vliet 70 jaar. Als cabaretier is de Hagenaar in geen enkele stroming in te delen: hij hoort hooguit bij de Grote Vier, de Grote Drie, de Grote Zoveel, of eigenlijk zelfs de Grote Een. Want Paul van Vliet is onvergelijkbaar. Zijn liedjes, zoals Meisjes van dertien, zijn diep ontroerend. Zijn typetjes, zoals Majoor Kees, zijn hilarisch. Zijn aanwezigheid op het podium is vertrouwd, warm en onmisbaar. Meer dan een dozijn prijzen staan op zijn naam, waaronder vier koninklijke onderscheidingen.
Dit boek biedt een overzicht van Paul van Vliets lange carrière en de achtergronden daarvan. Dit rijk geïllustreerde boek, met tal van niet eerder gepubliceerde foto's, laat één van Nederlands meest geliefde cabaretiers zien vanaf zijn begintijd met het Leidsch Studenten Cabaret tot en met zijn One-Man Shows in Nederland en Vlaanderen, die stuk voor stuk grote hits werden. In vogelvlucht besteedt dit in linnen gebonden boek aandacht aan alle facetten van Paul van Vliets showmanschap. En natuurlijk ook aan zijn huidige werk als ambassadeur van Unicef.
Van 1970 tot en met 2000 stond Paul van Vliet met zijn 'Avond aan zee'-programma's in Scheveningen. Hij is de entertainer pur sang, die zalen weet te betoveren met zijn unieke theaterpersoonlijkheid. Hier komt hij naar voren als publiekslieveling, cultureel ondernemer, liedjesschrijver, columnist en schrijver, maar bovenal als de humorist met de melancholieke glimlach. Want wie houdt er nu niet van Paul van Vliet?


Specificaties

  • Auteur:
  • Uitgever:
    Pimento
  • ISBN:
    9789049900076
  • Bindwijze:
    Linnen band met stofomslag
  • Aantal Pagina's:
    192
  • Jaar:
    2005
  • Publicatiedatum:
    September 2005
  • Rubriek:


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.