Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

De Slegte Rotterdam

Rotterdam
Spoor & Trein 15 -

Specificaties

 • Uitgever:
  Alk B.V., Uitgeverij De
 • ISBN:
  9789060132562
 • Bindwijze:
  Hardcover
 • Afmetingen:
  21,7 x 30,7 x 1,7 cm
 • Gewicht:
  1009 gram
 • Aantal Pagina's:
  160
 • Rubriek:
 • Druk:
  1

Spoor & Trein 15

Beoordeel dit boek als eerste!
Hardcover

Omschrijving

Spoor & Trein besteedt in een serie uitgebreide artikelen aandacht aan materieel, infrastructuur en historische onderwerpen in Nederland en laat u tevens kennismaken met de spoorwegen in het buitenland.

De onderwerpen die in editie 15 aan bod komen zijn:

LIGHTRAIL IN NEDERLAND EN DUITSLAND * Guus Ferrée
Het is een trieste constatering, maar in vergelijking met een buurland als Duitsland staat de ontwikkeling van lightrail in Nederland nog steeds in de kinderschoenen. Syntus is met 23 treinstellen van het type Lint 41/H het enige bedrijf dat zich enigszins kan meten met succesvolle Duitse particuliere spoorwegmaatschappijen die dit type materieel gebruiken. Al gaat 2003 ook de boeken in als het openingsjaar van de lighttrain-verbinding Gouda-Alphen.
BEELDEN VAN NEDERLAND 2003 * Jurgen Houben
Een jaar waarin veel materieel uit de jaren vijftig en zestig werd gesloopt en waarin weer nieuw materieel op de baan verscheen. Kees Wielemaker maakte ook dit keer weer een selectie van opnamen van de vele Nederlandse museumbedrijven, aan wie wij het te danken hebben dat veel van de Nederlandse spoorweggeschiedenis behouden blijft.
NEDERLAND VANUIT DE LUCHT
In dit hoofdstuk nemen wij u mee op een luchtreis door Nederland om sporen en treinen eens vanuit een ander standpunt te bekijken. Want vanuit de lucht ziet alles er anders uit en vormen spoor en omgeving één onlosmakelijk geheel, met onbekende plekken en onverwachte patronen.
DE SPOORWEGEN IN DENEMARKEN * Gerrit Nieuwenhuis
Denemarken is een van die Europese landen waar de spoorwegen in de afgelopen twee decennia aan grote veranderingen onderhevig zijn geweest. Het is ook een land waarvan de spoorwegen over het algemeen wat minder bekend zijn. Die onbekendheid lijkt zeker niet terecht te zijn. Sinds medio jaren zeventig is een deel van het Deense spoorwegnet geëlektrificeerd, is het spoorwegmaterieel volledig vernieuwd en zijn grote infrastructuurwerkzaamheden uitgevoerd. Behalve de nationale spoorwegmaatschappij DSB is in Denemarken een aantal particuliere spoorwegmaatschappijen actief. Ook deze maatschappijen hebben een interessante ontwikkeling in de afgelopen jaren laten zien. In 2003 zijn tevens de eerste spoorlijnen na een aanbestedingsprocedure in andere handen overgegaan. De concurrentie in het goederenvervoer is in Denemarken nog weinig succesvol gebleken. Redenen genoeg dus om in deze editie van SPOOR & TREIN een rondreis door Denemarken te gaan maken.
BIJZONDERE TRANSPORTEN (DEEL 2) - Rob en Marcel van Ee
In deze editie van "bijzondere transporten" geven wij u een fotografisch overzicht van de transporten en overbrengingen van het rollend materieel dat het festivalterrein in Utrecht bezocht.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht