Doorgaan naar inhoud

Leven met een depressieve stoornis

Een depressie is iets anders dan "in een dip zitten". We spreken van een depressie als je minimaal twee weken achtereen somber bent. Daarnaast moet je nog minimaal vier andere depressieve symptomen hebben, zoals verminderde eetlust, concentratie¿ of geheugenproblemen, moeheid, schuldgevoelens en/of gedachten aan de dood. Alhoewel een op de tien Nederlanders in zijn leven met een depressie te maken krijgt, is iedereen toch op zijn eigen, persoonlijke manier depressief. Het is dus de kunst om erachter te komen wat jóuw valkuilen zijn, waar je rekening mee moet leren houden en in welke situaties jij extra kans loopt om depressief te worden.
In Leven met een depressieve stoornis lees je alles over het ontstaan en verloop van een depressie, hoe je ervan afkomt en hoe je kunt voorkomen dat een depressie terugkomt. Op heldere wijze beschrijft de auteur de kennis die op dit moment over de depressieve stoornis bestaat. Hier¿door wordt het mogelijk je depressie zelf succesvol te lijf te gaan en/of er adequate hulp voor te zoeken.

Leven met een depressieve stoornis verschijnt in de reeks Van A tot ggZ. De boeken uit deze reeks zijn voor de professional, maar vooral voor de cliënt en zijn omgeving uiterst bruik¿baar om meer inzicht in diverse stoornissen en psychische problemen te krijgen.