Doorgaan naar inhoud

Sjaantje doet alsof

Sjaantje doet alsof - Sjoerd Kuyper
Winnaar Zilveren Griffel 2008
Hardcover
Vanaf 7,90

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Koop VoordeelboekWeb only

Centraal Magazijn
12,50  7,90
Levertijd: 5-8 werkdagen

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

Griffelwinnaars Sjoerd Kuyper en Daan Remmerts de Vries hebben een juweel van een prentenboek gemaakt. In Sjaantje doet alsof laten ze treffend zien hoe je om kunt gaan met het gegeven dat iemand er niet meer is. Je kunt verdrietig zijn, je kunt somber worden, maar je kunt diegene ook in je herinnering terughalen en even doen alsof hij er nog is.

'Oma!' roept Sjaantje. 'Mag ik een koekje?' 'Natuurlijk lieverd,' zegt oma, 'je weet waar ze staan.' Sjaantje doet de trommel open. 'Leeg!' roept ze. 'De koekjes zijn op!' 'Neem maar een van opa's net-alsof-koekjes,' zegt oma. Opa stapt de kamer binnen en samen eten ze een koekje. Maar na dat koekje zijn álle koekjes op en gaan ze samen nieuwe kopen.

Zo begint een grappig avontuur waarin Sjaantje en opa doen alsof de zon schijnt, alsof ze heel mooi kunnen zingen, alsof opa de wereldcup heeft gewonnen en alsof ze een heleboel koekjes kopen. Zo doet Sjaantje alsof opa er nog is.

De illustraties die Daan Remmerts de Vries bij dit verhaal maakte, laten zien hoe fantasie en werkelijkheid vloeiend in elkaar kunnen overlopen. De stevige, stoere tekeningen geven het boek een aandoenlijke en dromerige sfeer. Zo geeft Sjaantje doet alsof kinderen een veilig houvast.

Sjoerd Kuyper (1952) schrijft gedichten, verhalen, liedjes en scenario's voor film en theater. Zijn kinderboeken zijn veelvuldig onderscheiden: voor Robin en Suze ontving hij een Zilveren Griffel, en voor Robin en God de Gouden Griffel. In 2000 verzorgde Sjoerd Kuyper het kinderboekenweekgeschenk Eiber! Zijn teksten voor Turks fruit werden bekroond met de Musical Award. Daan Remmerts de Vries (1962) maakt muziek, tekent, schildert, fotografeert en hij schrijft. Voor het prentenboek Mijn tuin, mijn tuin en voor Willis kreeg hij een Vlag en Wimpel van de Penseeljury. Godje werd bekroond met een Gouden Griffel en De noordenwindheks met een Zilveren Griffel.


Specificaties

  • Auteur:
  • Uitgever:
    Nieuw Amsterdam
  • ISBN:
    9789046802489
  • Bindwijze:
    Hardcover
  • Aantal Pagina's:
    27
  • Druk:
    2e
  • Publicatiedatum:
    September 2007
  • Illustraties:
    Daan Remmerts de Vries
  • Literatuurprijs:
      Winnaar Zilveren Griffel 2008
  • Rubriek:


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.