Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Sterke Verhalen - Mark Zegeling

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  MarkMedia & Art
 • ISBN:
  9789081905657
 • Bindwijze:
  Hardback
 • Afmetingen:
  24,9 x 34,6 x 3,9 cm
 • Gewicht:
  2476 gram
 • Aantal Pagina's:
  432
 • Genre:
  Geschiedenis
 • Publicatiedatum:
  okt 2016

Sterke Verhalen

500 jaar geschiedenis en architectuur

Mark Zegeling

Beoordeel dit boek als eerste!
Hardback   Nieuw vanaf € 34,95.
Deze titel is ook verkrijgbaar in andere formaten.

Omschrijving

De Delfts blauwe huisjes van KLM zijn een begrip in de internationale reiswereld. De miniaturen zijn replica's van schitterende, vaak tot de verbeelding sprekende (grachten)huizen en nationale monumenten uit heel Nederland, naar een oorspronkelijk ontwerp van de grootste namen uit onze architectuurgeschiedenis, van Hendrick de Keyser en Jacob van Campen tot Berlage en Cuypers.

Het rijk geïllustreerde en fraai vormgegeven koffietafelboek 'Sterke Verhalen' onthult de verborgen geschiedenis achter de gevels van bekende en onbekende monumenten en biedt de lezer een exclusief en intiem inkijk in het leven van de oorspronkelijke bewoners. Het boek bevat ruim honderd waargebeurde verhalen over stoere pioniers zoals Hendrick Hamel - de Nederlandse Marco Polo - Philipp von Siebold en Pieter de Mareez, innovatieve ondernemers en 17e eeuwse start ups, oude Hollandse meesters als Rembrandt, Johannes Vermeer en Ferdinand Bol en andere historische figuren waaronder leden van de koninklijke familie, Trijntje Keever (de reuzin uit Edam), de exotische danseres en dubbelspionne Mata Hari en Anne Frank die in de monumenten woonden waarvan KLM-huisjes zijn gemaakt. Deze mensen drukten hun stempel op ons land, vaak tegen het decor van grote (inter)nationale gebeurtenissen.

'Sterke Verhalen' biedt meer dan een avontuurlijke reis door de tijd. Het is ook een kunstboek, een architectuurboek en een cultboek, dat met bijzondere verhalen en smakelijke anekdotes de geschiedenis van Nederland voor een breed publiek op een aansprekende manier verbeeldt. Inclusief het bijzondere verhaal achter KLM-huisje No. 97.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Voldoende
€ 34,95
Levertijd: 2-3 werkdagen

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht