Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Stofjes in het zonlicht - Demokritos

Specificaties

 • Auteur:
 • Serie:
 • Uitgever:
  Uitgeverij Damon VOF
 • ISBN:
  9789055737819
 • Bindwijze:
  Hardback
 • Afmetingen:
  13,2 x 21,1 x 2,7 cm
 • Gewicht:
  360 gram
 • Aantal Pagina's:
  222
 • Publicatiedatum:
  mei 2007

Stofjes in het zonlicht

Demokritos

Beoordeel dit boek als eerste!
Hardback   Nieuw vanaf € 19,90.

Boek 16 uit de serie Marginaliareeks.

Omschrijving

De wondere wereld van de atomen heeft de mensen al meer dan tweeduizend jaar gefascineerd. Reeds in de vijfde eeuw voor onze jaartelling formuleerde de Griekse filosoof Demokritos de stelling dat ons hele universum in feite bestond uit atomen en het lege. Deze atomen zijn ondeelbaar, oneindig in aantal en onzichtbaar voor het oog.
Ze kunnen zich echter voor ons geestesoog vertonen, zoals ook stofjes die in een donker vertrek onzichtbaar zijn, zichtbaar worden als er door een kier in het gordijn een zonnesraal in het vertrek valt, In de lege ruimte bewegen ze zich kriskras en botsen soms bij toeval op elkaar en hechten zich dan aan elkaar vast. Daardoor ontstaan de dingen in de wereld.
Als ze zich weer van elkaar losmaken treedt de dood in.
Demokritos staat bekend als de lachende filosoof. Hij zocht het hoogste leensdoel in blijmoedigheid, een zielstoestand die bereikt wordt als de atomen van de ziel in een harmonisch evenwicht verkeren. Zijn politieke overtuiging was dat de staat er is voor de mensen en dat niet de mensen er zijn voor de staat.
In de fragmenten die in dit boek in vertaling worden aangeboden, komt Demokritos als een originele, diepzinnige en sympathieke denker naar voren die zich in zijn lange leven met vrijwel alle aspecten van het bestaan heeft beziggehouden.
Dr. Rein Ferwerda publiceerde eerder vertalingen van werken van Augustinus, Aristoteles, Diogenes Laƫrtios, Empedokles, Keizer Julianus, Phlegon, Plotinus en Sextus Empiricus.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Voldoende
€ 19,90
Levertijd: 2-3 werkdagen

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht