Doorgaan naar inhoud

Syntactic Atlas of the Dutch Dialects

Volume I

Syntactic Atlas of the Dutch Dialects - Sjef Barbiers, Hannes Bennis, Gunther De Vogelaer, Magda Devos, Margreet Van Der Ham
Gekartonneerd met stofomslag
Tweedehands vanaf 90,00

Koop Tweedehands

Gent (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
90,00
i
Inclusief Nederlandstalig en Engelstalige commentaar bijlagen
Levertijd: 1-2 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Een gedetailleerd overzicht van de verrassend rijke syntactische variatie in 267 dialecten van het Nederlands aan het begin van de 21e eeuw

De 'Syntactische Atlas van de Nederlandse Dialecten (SAND)' geeft een gedetailleerd overzicht van de verrassend rijke syntactische variatie in 267 dialecten van het Nederlands aan het begin van de 21e eeuw. Op 200 kleurenkaarten wordt de geografische distributie van meer dan 100 syntactische variabelen getoond. Veel van deze variabelen zijn afwezig in de standaardtaal en daarom van groot descriptief en theoretisch belang. Bij elke kaart wordt een stateof- the-art taalkundige beschrijving gegeven van de afgebeelde variabele tegen de achtergrond van historische ontwikkelingen en de resultaten van modern syntactisch onderzoek.

- Deel I gaat over subjectspronomina en pronomenverdubbeling, anaforen, expletieve pronomina, voegwoordvervoeging, vervoeging op ‘ja’ en ‘nee’, voegwoordverdubbeling, vraagwoordverdubbeling, relatiefzinnen en topicalisatie.
- Deel II gaat over woordvolgorde in werkwoordsclusters, Infinitivus pro Participio effect, Participium pro Infinitivo effect, Perfectief Participium verdubbeling, Imperativus pro Infinitivo effect, hulpwerkwoorden, negatiepartikels en negatieve kwantoren.

Verkrijgbaar in een Nederlands- en Engelstalige editie.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.