Doorgaan naar inhoud

Tegen de islamisering van onze cultuur

Nederlandse identiteit als fundament

Tegen de islamisering van onze cultuur - Pim Fortuyn
Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Nederland wordt gekenmerkt door cultuurrelativisme. Wij Nederlanders zijn niet meer geïnteresseerd in ons erfgoed en onze erflaters. We kennen onze geschiedenis nauwelijks en zijn zodoende praktisch onwetend van onze culturele identiteit en nagenoeg onbewust van onze verworvenheden. Een van die verworvenheden is ons staatsrechtelijk systeem: de scheiding van kerk en staat en de daarop gebaseerde democratie en mensenrechten.

In dit boek wijst Fortuyn erop dat dit cultuurrelativisme zeer bedreigend is, te m er omdat er in de wereld naties zijn die hun culturele identiteit wel sterk beleven. Bovendien zijn sommige van die naties antidemocratisch, denk bijvoorbeeld aan fundamentalistisch islamitische regimes.

Fortuyn definieert de verschillen tussen enerzijds de islamitische en anderzijds de joods-christelijk humanistische cultuur. Deze verschillen komen in drie kernpunten samen: de scheiding tussen kerk en staat, de omgang tussen de seksen en de verhouding tussen kinderen en ouders. Ten slotte roept hij op tot een politiek en maatschappelijk debat over de waarden en normen waarop de Nederlandse multiculturele samenleving gebaseerd dient te zijn.




Recensies

Gemiddelde waardering

5 van 5

Gebaseerd op 1 beoordeling

  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.