Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte
Janis - Holly George-Warren
Janis - Holly George-Warren

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Arcade
 • ISBN:
  9789048837250
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Afmetingen:
  15,0 x 22,9 x 3,1 cm
 • Gewicht:
  525 gram
 • Aantal Pagina's:
  368
 • Genre:
  Muziek

Janis

Haar leven en muziek

Holly George-Warren

Beoordeel dit boek ook!

Omschrijving

JANIS is de biografie van een van de meest bijzondere stemmen uit de rockgeschiedenis. Janis Joplin was zowel een muzikale pionier als een gecompliceerde, gender-overschrijdende rebel. Het begon met haar ontdekking van de kracht van blues als jong meisje. Maar zelfs daarvoor al viel ze op in haar conservatieve oliestadje, als nieuwsgierige tomboy. Tegen de tijd dat ze naar de middelbare school ging, werd ze met de nek aangekeken door haar leeftijdsgenoten vanwege haar liefde voor de beatgeneratie en haar progressieve opvattingen over ras.
Janis Joplin was als onbezonnen, gepassioneerde ziel gedoemd ten onder te gaan aan de roem. Ze was een perfectionist: een erudiete muzikant die met een talent geboren werd, maar ook bijzonder hard werkte om dat talent te ontwikkelen. Ze was een vrouw die de grenzen van gender en seksualiteit verlegde, lang voordat het sociaal aanvaardbaar was. Ze was een gevoelige zoeker die wilde trouwen en zich wilde settelen - maar dat niet kon of deed. Ze was een Texaanse die ernaar verlangde Texas te ontvluchten maar nooit helemaal loskwam - zelfs niet toen ze in San Francisco een icoon van de tegencultuur was geworden.
JANIS is geschreven door een van de meest gewaardeerde kroniekschrijvers van de Amerikaanse muziekgeschiedenis, en gebaseerd op ongekende toegang tot Janis Joplins familie, vrienden, bandleden, archieven en lang verloren gegane interviews. Het is een complex, compleet portret van een opmerkelijke artieste die eindelijk de eer krijgt die ze verdient.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

4 van 5 sterren

Gebaseerd op 1 beoordeling.

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht