Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Therapie volgens het emotieschemamodel - Robert L. Leahy

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Bohn Stafleu van Loghum
 • ISBN:
  9789036824293
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Afmetingen:
  16,8 x 24,0 x 1,0 cm
 • Gewicht:
  280 gram
 • Aantal Pagina's:
  153
 • Genre:
  Psychologie
 • Publicatiedatum:
  feb 2020

Therapie volgens het emotieschemamodel

30 kenmerkende aspecten

Robert L. Leahy

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback   Nieuw vanaf € 29,90.

Omschrijving

Dit boek helpt zorgprofessionals bij de behandeling van cliënten met complexe emoties. Met het beschreven emotieschemamodel krijgen cliënten inzicht in hun emotieschema’s en leren ze ermee om te gaan. Het boek is bedoeld voor psychotherapeuten, psychiaters, psychologen en andere hulpverleners die zich willen verdiepen in emoties en emotieregulatie.

Therapie volgens het emotieschemamodel: 30 kenmerkende aspecten beschrijft een nieuw model en biedt nieuwe inzichten over de manier waarop we denken over emoties, hoe we emoties waarderen en hoe we ermee omgaan. Hiervoor combineert de auteur zijn praktijkervaring met theorieën over cognitie, metacognitie en compassie. U leest hoe cliënten manieren kunnen ontwikkelen om met hun emoties om te gaan en deze te accepteren. Daarbij wordt onder andere ingegaan op emotieregulatiestrategieën, persoonlijke empowerment en interpersoonlijke emotieschema’s.

De theorie in het boek wordt verduidelijkt met voorbeelden uit de praktijk. De instrumenten die aangereikt worden, zijn direct te gebruiken binnen bestaande behandelingen. Het boek is bondig geschreven en in compacte vorm uitgegeven. Hierdoor is het ideaal om als naslagwerk te gebruiken.

Dr. Robert L. Leahy is onderzoeker en heeft jarenlange klinische ervaring. Hij is directeur van het American Institute for Cognitive Therapy in New York en is als Clinical Professor of Psychology, verbonden aan het Department of Psychiatry van Weill Cornell Medical College.


Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Niet tweedehands beschikbaar.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Voldoende
€ 29,90
Levertijd: 1-2 werkdagen

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht