Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Tsubo - Katsusuke Serizawa

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Ankh-Hermes
 • ISBN:
  9789020218213
 • Bindwijze:
  Linnen band met stofomslag
 • Aantal Pagina's:
  256
 • Genre:
  Geneeskunde
 • Jaar:
  1982

Tsubo

Handboek voor acupressuur

Katsusuke Serizawa

Beoordeel dit boek als eerste!
Linnen band met stofomslag  Tweedehands vanaf € 30,00.

Omschrijving

De oosterse geneeskunde is al meer dan drieduizend jaar oud. Een van haar belangrijkste facetten - de acupunctuur -- heeft de aandacht getrokken van artsen en leken over de hele wereld.

Dit boek is een poging een nog fundamenteler deel van de oosterse geneeskunde te verklaren, n.l. het TSUBO-systeem, waarop de oosterse therapie berust. In het oosten wordt de mens, meer dan bij ons, beschouwd als een integraal onderdeel van de natuur. Precies zoals de jaargetijden en het weer veranderen, zo schommelt de gezondheid van de mens tussen goed en slecht. De gedachte: 'één met de natuur' en het geloof in de onvermijdelijke verandering, zijn de bases van de oosterse geneeskunde. In overeenstemming met deze oosterse tilosotie, wordt het menselijk lichaam bestuurd door twee stelsels: de zes ZO-organen en de zes FU-organen. Zo lang deze organen harmonieus functioneren, blijft het lichaam gezond. Verstoring van het evenwicht betekent ziekte. Dit systeem is onderverdeeld in 14 kleinere systemen, de meridianen, die lopen over en door het hele lichaam en waarop de z.g. tsubo-punten liggen.

Het boek is geheel op de praktijk afgestemd. In hoofdstuk één worden de achtergrond en basisbegrippen uiteengezet. Dan volgen de druk- en massagetechnieken, evenals iets over moxa, warme wikkels, paraffine-bad, e.d. Vervolgens worden alle mogelijke ziekten, kwalen en klachten behandeld, met exacte aanwijzingen, steeds duidelijk geïllustreerd, voor drukpuntbehandeling. Hiertoe behoren ook oog-, oor-, neus-, tand- en mondklachten, evenals huidkwalen. Verder jeugd- en vrouwenziekten. Eén hoofdstuk is gewijd aan bevordering van de algehele gezondheid en herstel van vermoeidheid. Het slot wordt gevormd door cosmetische behandelingen, zoals rimpels, huid- en haarbehandeling, gewichtsvermindering en borstontwikkeling.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Leiden
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 30,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht