Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Van Middlesbrough naar Millwall - Joris van de Wier

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Staantribune Media B.V.
 • ISBN:
  9789082375848
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Afmetingen:
  14,3 x 20,3 x 2,4 cm
 • Gewicht:
  385 gram
 • Aantal Pagina's:
  288
 • Rubriek:

Van Middlesbrough naar Millwall

langs de rafelranden van het Engelse voetbal

Joris van de Wier

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback

Omschrijving

In zijn nieuwe boek 'Van Middlesbrough naar Millwall' gaat journalist Joris van de Wier (Tilburg, 1978) op zoek naar het Engeland dat hij kent vanuit zijn jeugd. Het ruige, ongepolijste Engeland. De schrijver laat hipsterwijken en pittoreske plaatsen links liggen, maar bezoekt wel vervallen arbeiderssteden en voormalige mijnwerkersplaatsen waar het lijkt alsof de tijd dertig jaar heeft stilgestaan.

Van de Wier gaat voor dit boek naar de ultieme haatderby van Engeland, ondervindt hoe intimiderend het is om in het uitvak te zitten bij Millwall, zoekt uit waarom het zo verschrikkelijk is om op een midweekse winterdag naar Stoke-on-Trent te moeten en komt terecht in het afvoerputje van Engeland, waar alle levensvreugde uit de mensen lijkt te zijn verdwenen.

Verder krijg je in dit boek antwoord op belangrijke vragen als hoe het komt dat ze in Grimsby een hekel hebben aan IJslanders, waarom de supporters van Barnsley zich identificeren met een torenvalk, hoe het is om in een stad te leven waar voetbal niet de belangrijkste sport is. Ook praat Van de Wier met hooligans in Wolverhampton over de 'goede oude tijd'.

Vergeet de clichéboeken over de grote clubs. 'Van Middlesbrough naar Millwall' gaat over het echte Engelse voetbal. Een spel dat ontdaan is van alle glitter en glamour, waar tactische besprekingen bestaan uit een 'Come on, lads' en het voetbal uit de lange bal, waar scheldende mannen op houten tribunes staan en de lauwe vazen bier na afloop in de pub vaak het hoogtepunt van de dag zijn.

De schrijver start zijn reis in de Noord-Engelse industriestad Middlesbrough waar de inwoners 'Smoggies' worden genoemd vanwege de door de chemische industrie vervuilde lucht. Hij reist langs naargeestige oorden als Barnsley, Wigan en Wolverhampton om uiteindelijk te eindigen in Londen waar hij tussen alle gegentrificeerde ellende toch nog een rauwe wijk vindt waar hij bijna in elkaar wordt geslagen.

'Van Middlesbrough naar Millwall' is na 'Terraces & Floodlights' en 'Glorious Hearts, een seizoen met Heart of Midlothian' het derde boek van schrijver Joris van de Wier, dé expert op het gebied van Brits voetbal.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht