Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Vanaf de top - Sir Edmund Hillary

Specificaties

Vanaf de top

Sir Edmund Hillary

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback  Tweedehands vanaf € 10,00.

Omschrijving

In 1953 werd Edmund Hillary in één klap wereldberoemd, toen hij er als eerste in slaagde de Mount Everest te bedwingen. Samen met de Sherpa Tenzing Norgay volbracht hij de tocht die al zo lang als de ultieme uitdaging had gegolden. Maar Sir Edmund Hillary is ook de man die naar de zuidpool trok en de Ganges opvoer met een jetboot, vanaf de Golf van Bengalen tot aan de bron in de Himalaya.

Vanaf de top is het levensverhaal van een verlegen, streng opgevoede Nieuw-Zeelandse jongeman, die de grote bergen leerde bedwingen. Hillary's kracht en doorzettingsvermogen vielen op bij de legendarische bergbeklimmer Eric Shipton, met wie hij enkele tochten in het Himalaya-gebergte maakte. In 1953 werd hij gevraagd om deel te nemen aan de Britse Mount Everest-expeditie.

Edmund Hillary heeft echter ook als ambassadeur successen geboekt in India, Pakistan, Nepal en Bhutan. Bovendien stond hij aan de basis van een ontwikkelingsprogramma voor scholen, ziekenhuizen, bruggen en landingsbanen in de Himalaya. Vanwege zijn grote verdiensten heeft koningin Elizabeth hem tot ridder in de Orde van de Kouseband geslagen, en zijn glimlach prijkt op het Nieuw-Zeelandse 5-dollarbiljet.

In mei 1990 belt Peter Hillary, Edmunds zoon, hem op in Auckland. Hij heeft net de vlak voor de top gelegen Hillary Step bedwongen en staat nu eveneens op de top van de Mount Everest.

Vanaf de top is een openhartig verslag van een leven dat gewijd was aan het verleggen van de menselijke grenzen. Edmund Hillary heeft zijn hele leven de elementen uitgedaagd en getrotseerd.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Antwerpen
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 10,00
Levertijd: 1-2 werkdagen

Verkrijgbaar als Nieuw

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht