Doorgaan naar inhoud

Vastgeroeste patronen doorbreken

verandering in de publieke sector

Vastgeroeste patronen doorbreken - Dirk-Jan de Bruijn
Hardback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Momenteel voltrekken zich drie fundamentele veranderingen die elkaar ook nog eens versterken: onze economie transformeert van 'bezit' naar 'gebruik', onze maatschappij van
'zorgen voor' naar 'zorgen dat' en het publiek domein van 'rule based' naar 'value based'.

Hoe komt het toch dat we bij het oplossen van vraagstukken steeds in dezelfde groef blijven hangen? Van meer en beter toezicht, meer controle, meer protocollen, meer regels. We doen steeds hetzelfde en verwachten andere resultaten. Het antwoord is simpel: we hebben onvoldoende oog voor ingesleten patronen en voor het probleem achter het probleem. Als je weet waar je straks wilt staan, kun je ook inzichtelijk maken welke patronen nú aangepakt moeten worden om daar straks te komen.

Een gedragsverandering gericht op 'willen meedoen' waarbij energie, inspiratie en toekomstbeelden een belangrijke rol spelen, is veel effectiever. Want dát werkt!

De auteur laat niet alleen zien hoe je door het stellen van de juiste vragen mechanismen in het systeem kunt herkennen, maar ook welke praktische interventies je kunt plegen om vastgeroeste patronen te kunnen doorbreken.

Bedrijfseconoom Dirk-Jan de Bruijn is al meer dan drie decennia actief met het transformeren en veranderen van organisaties.
Momenteel is hij via Rijkswaterstaat actief als programmadirecteur EU Truck Platooning Challenge.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.