Doorgaan naar inhoud

Vergeten land

Waarom de politiek het platteland rechts laat liggen. Een roadtrip door Vlaanderen

Vergeten land - Jeremie Vaneeckhout
Paperback
Nieuw vanaf 24,50

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Koop NieuwWeb only

Centraal Magazijn
24,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Omschrijving

26 mei 2019 was opnieuw een zwarte zondag. Maar geen zwarte zondag als de voorgaande. In tegenstelling tot eerdere verkiezingen behaalde extreemrechts zijn historische resultaat vooral op het platteland. In pakweg het kanton Diksmuide werd Vlaams Belang de grootste partij, terwijl ze vijf jaar eerder zelfs de kiesdrempel niet haalde.

Die evolutie wegzetten als alleen maar een uiting van racisme is al te makkelijk. Er klinkt vooral een luide noodkreet van plattelandsbewoners in door. Te lang heeft ‘de politiek in Brussel’, zowel de traditionele als de progressieve partijen, de Vlaamse dorpen rechts laten liggen. Te veel Vlamingen voelen zich ontheemd, niet gehoord en bezorgd over de toekomst.

De brug tussen platteland en politiek moet worden hersteld, de grondoorzaken blootgelegd en aangepakt, de mens opnieuw centraal gesteld. Dat begint met praten en bovenal luisteren. Daarom trok Jeremie Vaneeckhout, een jong parlementslid van ‘de buiten’, op roadtrip door het Vlaamse platteland. Uit alle gesprekken die hij voerde puurt hij twaalf werken om de uitdagingen van morgen te enten op de realiteit van vandaag. Twaalf werkpunten waar hij vol enthousiasme de schouders onder zet. Vertrekkend vanuit de kracht van het platteland en zijn bewoners. En hopelijk samen met hen.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.