Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Verhalen van stad en streek - Willem de Blécourt, Ruben A. Koman, Jurjen van der Kooi, Theo Meder

Specificaties

Verhalen van stad en streek

sagen en legenden in Nederland

Paperback  Tweedehands vanaf € 35,00.

Omschrijving

Een prachtig overzicht van de rijke Nederlandse vertelcultuur

Wie was ook alweer het vrouwtje van Stavoren? En wie heeft er wel eens gehoord van de malle graaf van Rottumeroog? Nederland wordt vaak geassocieerd met noordelijke nuchterheid en zwijgzaamheid. Toch kent het juist ook vele spannende, grappige, griezelige of opmerkelijke sagen, legenden en andere volksverhalen.
Hansje Brinker, de Vliegende Hollander, het spinwijf van de Spinberg, aardmannetjes, witte wieven, graancirkels, ufolandplaatsen, heksen, geesten, kabouters, bokkenrijders, duivels, heiligen, rovers en weerwolven: ze zijn allemaal prominent aanwezig in verhalen die plaatselijk worden verteld en die vaak worden ingezet om vorm te geven aan de eigen identiteit.

In Verhalen van stad en streek worden honderden Nederlandse volksverhalen gepresenteerd en per provincie op plaats gerangschikt. Daarbij wordt ingegaan op de historische kern, de verspreiding, de functie en de betekenis. Aangevuld met prachtige illustraties biedt Verhalen van stad en streek een heerlijk leesboek en een meeslepend overzicht van onze rijkdom aan volksverhalen.

De vier samenstellers, redacteurs en voornaamste schrijvers zijn van links naar rechts Willem de Blécourt, Jurjen van der Kooi, Ruben A. Koman en Theo Meder. Van der Kooi is als volksverhaalonderzoeker werkzaam geweest bij het Nedersaksisch Instituut van de Rijksuniversiteit Groningen, terwijl de anderen verbonden zijn aan het doc Volksverhaal van het Meertens Instituut te Amsterdam.

Het Documentatie- en OnderzoeksCentrum (doc) Volksverhaal werd opgericht in 2006.


Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 35,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als Nieuw

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht