Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Verheerlykt Vlaandre - Antonius Sanderus

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Jan vander Deyster / Jan-Daniel Beman / Corn. en Fred. Boucquet
 • Bindwijze:
  Leder band
 • Genre:
  Ongecategoriseerd
 • Collatie:
  [viii], 267; [vi], 180; [vi], 113, [l] PagesAddition
 • Illustraties:
  kopergravure
 • Plaats:
  Leyden / Rotterdam / 's-Gravenhage

Verheerlykt Vlaandre

Behelzende eene algemeene en nauwkeurige Beschryving van dat Graafschap [...]; alsmede eene Chronologische en Historische opvolging zyner Graaven, tot op Karel den VI [...] nevens De Beschryving der Steden, [...] alsmede De Beschryving der Dorpen, Vlekken, Kasteelen en Heeren-Huyzen [...]

Antonius Sanderus

Beoordeel dit boek ook!
Leder band  Tweedehands vanaf € 6.500,00.

Omschrijving

Folio in-2. Geïllustreerd met kopergravures: 50 portretten van Graven en Forestiers van Vlaanderen; 32 dubbelpagina platen (voornamelijk kaarten en vogelvlucht plattegronden, en 1 plaat met twee afbeeldingen van Duinkerken); 3 paginagrote kaarten; 7 paginagrote platen; 93 enkelpagina platen met twee afbeeldingen en 3 tekstillustraties. Een totaal van 135 platen en kaarten buiten collatie. Verder gedecoreerd met een herhaald titelvignet en een aantal gegraveerde staartstukken. Een aantal van de platen zijn gesigneerd R. Blockhuysen, hoewel het overgrote deel geen signatuur draagt.
Zeldzame eerste en enige Nederlandstalige editie van dit monumentale standaardwerk over Vlaanderen, prachtig geïllustreerd met platen en kaarten van onder andere Brugge, Gent, Duinkerken en Kortrijk. Titels gedrukt in rood en zwart.

The first and only Dutch edition of this monumental edition on Flanders, lavishly illustrated with 50 portraits, 32 double-page plates, 103 single-page plates and 3 ills. in the text. The plates are views, plans, maps and birds-eye views of the major cities of Flanders, among which Brughes, Ghent and Ypres.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Antwerpen
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 6.500,00

3 delen in 1 band, volleder uit de tijd, 7 ribben, goudgestempelde decoratie op de rug, de titel in goud op een titelschild gestempeld. De band in matige staat, het binnenwerk zeer goed. De beide scharnieren zijn gebroken, hoewel nog vast dmv. de koorden, het kapitaalband aan de staartzijde los, maar aanwezig, de hoeken en randen zijn sleets, de staart van de rug beschadigd. Binnenwerk: ex-libris op het schutblad, het schutblad en de franse titel wat los in de binding, verder keurig.

Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als Nieuw

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

2 van 5 sterren

Gebaseerd op 1 beoordeling.

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht