Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Verklarend woordenboek van de familienamen in Belgie en Noord-Frankrijk - Frans Debrabandere

Specificaties

Verklarend woordenboek van de familienamen in Belgie en Noord-Frankrijk

Frans Debrabandere

Beoordeel dit boek ook!
Linnen band met stofomslag  Tweedehands vanaf € 90,00.

Omschrijving

Het woordenboek van de familienamen van de bekende naamkundige dr. Frans Debrabandere telt meer dan 150.000 familienamen. Het verklaart niet alleen Nederlandse en Vlaamse namen, maar ook Waalse, Picardische, Duitse. De historische contacten en migratiebewegingen uit en naar deze landen en streken brengen met zich mee dat vele namen achter hun Nederlandse of Romaanse voorkomen een heel andere herkomst verbergen.

Door zo veel mogelijk terug te gaan tot de middeleeuwse vorm van de namen, heeft de auteur het geheim van talrijke misleidende of raadselachtige geslachtsnamen kunnen ontsluieren.

In het woordenboek wordt elke familienaam bondig verklaard en waar mogelijk met oude, historische bewijsplaatsen geïllustreerd, waaruit vaak de verklaring en meestal de bakermat afgelezen kan worden. Ten slotte wordt naar publicaties over de bedoelde naam verwezen.

Ten behoeve van anderstaligen zijn alle afkortingen en vaktermen ook in het Frans, Duits en Engels vertaald en verklaard, zodat dit monumentale standaardwerk ook voor hen bruikbaar is.

In 1993 verscheen dit woordenboek van de familienamen voor het eerst in twee luxebanden. Al vijf jaar is het niet meer leverbaar. Deze nieuwe editie is geactualiseerd en uitgebreid en verschijnt in één handzame band.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Antwerpen
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 90,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als Nieuw

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

3 van 5 sterren

Gebaseerd op 5 beoordelingen.

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht