Doorgaan naar inhoud

Vertel hoeveel ik van je hou

vijfendertig liefdesgedichten. Gekozen door Menno Wigman

Vertel hoeveel ik van je hou - Hans Andreus
Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Sommige dichters schrijven gedichten die de lezer het gevoel geven alsof ze ze altijd al gekend hebben. Hans Andreus (1926-1977) was zo'n dichter. Beroemde gedichten als 'Voor een dag van morgen en 'Ik heb je liever' wisten door hun overrompelende eenvoud hele generaties lezers te ontroeren en zullen ongetwijfeld ook nieuwe lezers aanspreken.

Dat Hans Andreus vooral bekendheid verwierf door zijn liefdeslyriek is niet toevallig. Zijn liefdesgedichten zinderen van heftige emoties en weten door hun even oprechte als fijnzinnige toon onmiddellijk te overtuigen. In een taal die stamelt van verwondering worden alle facetten van de liefde belicht. Verlangen, begeerte, verrukking, angst, verlies: de dichter weet het allemaal virtuoos te verwoorden.

In Vertel hoeveel ik van je hou zijn de vijfendertig mooiste liefdes gedichten van Hans Andreus bijeengebracht, van het bezwerende 'In de nacht' uit zijn debuut tot het ontredderde 'Decemberbrief' uit zijn Laatste gedichten. Vertel hoeveel ik van je bon bevat bekende en onbekende, experimentele en sentimentele, rumoerige en verstilde, maar steevast ontroerende gedichten.


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.