Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Voor de oerknal - Martin Bojowald

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  VBK Media
 • ISBN:
  9789085713128
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Aantal Pagina's:
  288
 • Genre:
  Wetenschap
 • Jaar:
  2010

Voor de oerknal

Martin Bojowald

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback

Omschrijving

Sinds Einstein was de 'oerknal' een grens waar geen natuurkundige ook maar in de buurt kon komen. Zelfs voor de algemene relativiteitstheorie geldt dit tijdstip als 'singulariteit', waar berekeningen tekortschieten en de natuurkundige wetmatigheden hun geldigheid verliezen. Maar nu is het de jonge Duitse natuurkundige Martin Bojowald gelukt inzicht te geven in de tijd voor de oerknal. Wat was er voor de oerknal? Hoe zag het heelal er toen uit? En wat betekent het voor de toekomst? Een spectaculair boek, dat onze voorstelling van het heelal en zijn begin totaal verandert.

De jonge Duitse natuurkundige Martin Bojowald heeft in de vakwereld opzien gebaard, door met een reeks vergelijkingen niet alleen in de buurt van de oerknal te komen, maar deze zelfs te passeren. Plotseling kan inzicht worden verkregen in wat zich vóór de oerknal afspeelde. Dat biedt perspectief op een verbluffende wereld met negatieve tijd, 'omgevouwen' ruimtelijke toestanden en een heelal dat zich samentrekt om na de 'oerknal' weer uit te dijen.

Martin Bojowald (1973) heeft na zijn studie gewerkt bij het Max Planck Instituut voor Zwaartekrachtsfysica in Potsdam (Duitsland) en is nu Assistant Professor aan de Pennsylvania State University in de VS. Zijn onderzoeken van de luskwantumzwaartekracht en de kosmologie hebben de internationale vakliteratuur gehaald. Er is over bericht in onder meer New Scientist, Scientifi c American, Bild der Wissenschaft en Nature.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht