Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Vrijzinnig humanisme in tijden van globale opwarming - Albert Comhaire

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  VUBPRESS
 • ISBN:
  9789057186271
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Afmetingen:
  14,6 x 21,6 x ,8 cm
 • Gewicht:
  163 gram
 • Aantal Pagina's:
  94
 • Rubriek:
 • Druk:
  1

Vrijzinnig humanisme in tijden van globale opwarming

Albert Comhaire

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback  Tweedehands vanaf € 12,50.

Omschrijving

Commissaris C. Hadegaard (EU) deelt mee en de DARA Group bevestigt: in 2016 kostte de opwarming van de aarde 1.200 miljard euro en 400.000 doden! De belangrijkste en systematisch werkende factor is CO2-uitstoot. In dit boek bestudeert Ir. A. Comhaire de toenamesnelheid van de CO2-concentratie in de atmosfeer, maakt mathematische schattingen - ze zijn voor iedereen begrijpelijk - en komt o.a. tot de volgende conclusies: per 1% toename van de wereldbevolking steeg de toenamesnelheid met 1,25%; met de groeiende maatregelen ter reductie van de CO2-uitstoot slaagden we er slechts voor 5% in die toenamesnelheid af te remmen; de groeisnelheden zijn ongelijk.

Wie zijn verantwoordelijk voor de onveranderlijk gebleken foute koers? Wat kunnen we doen om de versnelling om te keren, de snelheid te halveren en op een verantwoorde manier de overtollige CO2 uit de atmosfeer te halen?

Albert Comhaire (°1936) is burgerlijk ingenieur. Hij werkte onder meer voor de Nationale Raad voor Wetenschapsbeleid, de Vrije Universiteit Brussel en het Universitair Ziekenhuis Gent. Hij heeft deel uitgemaakt van de bestuursraad van verscheidene vrijzinnige verenigingen, was voorzitter van de Raad voor Ouders van het Gemeenschapsonderwijs en verleende zijn medewerking aan meerdere vrijzinnige tijdschriften: Mores, De Geus, De Nieuwe Gemeenschap, Het Vrije Woord. In 2014 ontving hij de driejaarlijkse Geuzenpenning. Zijn toespraak op de betreffende academische zitting vormde de basis voor dit boek. Comhaire is lid van de Adviesraad van het Fonds Lucien De Coninck, is erelid van het Centrum voor Academische en Vrijzinnige Archieven (VUB) en maakt heden deel uit van de ploeg vrijwillige medewerkers van het Museum voor Dierkunde (UGent).

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Mechelen
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 12,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als Nieuw

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht