Doorgaan naar inhoud

Waarom kies je dit boek ?

hoe we besluiten nemen

Waarom kies je dit boek ? - R. Montague

Omschrijving

Waarom kiezen we cola in plaats van appelsap?
Houden we wel van toneel maar niet van ballet?
Waarom worden we verliefd op de een, maar absoluut niet op de ander? Iedereen maakt dag in, dag uit keuzes. Gaat dat op gevoel of werken onze hersenen met een rekenkundig model?
Read Montague komt in een onderhoudende en verhelderende stijl met een nieuwe benadering van het menselijk brein. Hij ziet het keuzemechanisme in onze hersenen als een machine die je uit elkaar kunt halen. Hij vergelijkt de hersenen met trage en onnauwkeurige computers die in het eerste stadium ten doel hebben het maken van keuzes voor voedsel, drinken en seks. Vervolgens laat hij zien hoe deze eenvoudige doelen vervangen worden door concepten als schoonheid, liefde en angst. Ten slotte legt hij uit dat zich in onze hersenen een waardesysteem ontwikkelt dat deze concepten reguleert, zodat we de juiste beslissingen nemen. Wanneer het fysieke systeem niet meer goed functioneert, leidt dat tot verslavingen, aandoeningen als de ziekte van Parkinson of verkeerde beslissingen, die zelfs grote economische gevolgen kunnen hebben.
Read Montague is professor bij de faculteit Neurowetenschappen aan het Baylor College of Medicine in Houston en fellow het Institute for Advanced Study in Princeton. Hij heeft een internationale reputatie verworven op hel gebied van computationele hersenwetenschap - gericht op het gebruik van wiskundige rekenmodellen om de functie en strutuur van de hersenen te begrijpen.
'Een fascinerende inleiding in een belangrijk nieuw gebied van het onderzoek naar de werking van het menselijk brein.’ Steven Pinker, auteur van Het onbeschreven blad
'[Montague is] een expert op het gebied van de functie en structuur van de hersenen.’ New York Times


Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Spectrum
 • ISBN:
  9789027445803
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Aantal Pagina's:
  350
 • Druk:
  1e
 • Jaar:
  2007
 • Publicatiedatum:
  Juli 2007
 • Rubriek:


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.